Ελλάδα Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Κατόπιν εντολής διαρκείς έλεγχοι στη Νάξο

Κατόπιν εντολής από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, η Γενική Γραμματέας της Δημόσιας Περιουσίας, Νάγια Κόλλια, είχε επικοινωνία με την Εισαγγελία των Κυκλάδων και την Αστυνομία της Νάξου με σκοπό να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι για την παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας από τουριστικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες στο νησί.

Μετά από καταγγελίες που προέκυψαν, ανέκυψε το ζήτημα της παράνομης τοποθέτησης ομπρελών και καθισμάτων στις παραλίες. Αυτά τα αντικείμενα, που είχαν αφαιρεθεί κατά τους προηγούμενους ελέγχους από την Κτηματική Υπηρεσία των Κυκλάδων, επανατοποθετήθηκαν παράνομα στις παραλίες μετά την αποχώρηση των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν σήμερα έλεγχους σε δέκα διαφορετικές επιχειρήσεις, όπου ανακάλυψαν τρεις παραβάσεις του νόμου σχετικά με τη χρήση του αιγιαλού. Αυτές οι παραβάσεις αφορούσαν την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων σε απόσταση από την ακτή που δεν επιτρέπεται.

Ο κ. Χατζηδάκης, υπογράμμισε ότι δεν θα αφήσουν ανεπιτήδευτες παραβιάσεις της νομοθεσίας για την χρήση των παραλιών. Επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με τον πρωταρχικό στόχο να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. Επίσης, τόνισε την ανάγκη προστασίας της εικόνας του ελληνικού τουρισμού και του δημοσίου συμφέροντος. Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τη νομιμότητα και να διασφαλίσει ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις του νόμου.

Related posts

Σύλληψη 48χρονου για ανθρωποκτονία

Arcadia Spot NG

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σύλληψη 2 ατόμων για ναρκωτικά

Arcadia Spot NG

Σύλληψη 48χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Arcadia Spot NG

Leave a Comment