Εκπαίδευση Ελλάδα Επικαιρότητα

Κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: Νέες διαδηλώσεις και στάση εργασίας

Κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια

Κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: Νέες διαδηλώσεις και στάση εργασίας.Οι φοιτητές. παραμένουν σε πορεία σύγκρουσης με την κυβέρνηση, ενισχύοντας τις διαμαρτυρίες τους κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, προσδοκώντας να επιτύχουν τους στόχους τους. Η αντίσταση της φοιτητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας έχει ξεπεράσει τον ένα μήνα και συνεχίζεται να εντείνεται, καθώς πλησιάζει η κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου προς συζήτηση.

Οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει νέες διαδηλώσεις την Πέμπτη (15/02) σε πολλές πόλεις, όπως η Αθήνα (στα Προπύλαια), η Θεσσαλονίκη (στην Καμάρα), η Πάτρα (στην πλατεία Γεωργίου), τα Γιάννενα (στην περιφέρεια), και άλλες. Επιπλέον, οι καταλήψεις συνεχίζονται σε πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο συντονιστικός οργανισμός των φοιτητών καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να συμμετάσχουν σε αυτό το κοινό αγώνα. Επιπλέον, καλούν όλους τους φορείς των εργαζομένων να υποστηρίξουν τις δράσεις τους. Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται για εντεινόμενες κινητοποιήσεις και ενδεχομένως για μπλακ-άουτ, αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί.

Οι οκτώ Συνταγματολόγοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την προτεινόμενη νομοθεσία, υπογραμμίζοντας ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων παραβιάζει το σύνταγμα.

Περισσότεροι από 500 πανεπιστημιακοί έχουν υπογράψει ένα κείμενο αντίθετα προς την προτεινόμενη νομοθεσία, προειδοποιώντας για την αντισυνταγματικότητά της. Επίσης, ενημερώνουν τις επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να ιδρύσουν πανεπιστημιακές εταιρείες ή να ανοίξουν παραρτήματα ξένων ιδρυμάτων στην Ελλάδα για τις νομικές επιπτώσεις.

Επιπλέον, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν αποφασίσει να κάνουν τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 14:00.

Ο συντονιστικός της Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ εκφράζει την υποστήριξή του στον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες.

Related posts

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Μαρινάκης: Ιστορική Ψήφιση Νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Arcadia Spot GZ

Πρωθυπουργός Μητσοτάκης: Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του δημόσιου πανεπιστημίου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment