Ελλάδα Επικαιρότητα

Μαρινάκης: Ιστορική Ψήφιση Νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Μαρινάκης: Ιστορική Ψήφιση Νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Μαρινάκης: Ιστορική Ψήφιση Νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις», και αναφέρθηκε στην εμφάνιση του κ. Πιερρακάκη στη Βουλή, λέγοντας ότι «δεν άφησε τίποτα αναπάντητο» και ότι «δεν υπήρχε ούτε ένα επιχείρημα από την αντίπαλη πλευρά που να έχει τη στοιχειώδη λογική».

Σχετικά με την επόμενη ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «η επόμενη ημέρα είναι η έναρξη της εφαρμογής με τους πιο αυστηρούς κανόνες». Επίσης, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε 40.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι «σκεφτείτε πόσοι μπορούν να επιστρέψουν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν σε αυτά τα ιδρύματα».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «θα καταλάβουμε πόσο ιστορική μεταρρύθμιση είναι το νομοσχέδιο, αν ρωτήσουμε πόσο σημαντικό ήταν για την Κύπρο αυτό που συνέβη πριν από κάποια χρόνια».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, καθώς «στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται 1.5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια».

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων, λέγοντας ότι «προφανώς δεν διάβασε καν το νομοσχέδιο γιατί 176 άρθρα από τα 205 αναφέρονταν στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κατώτατος μισθός πρέπει να ανέβει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ. Στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 950 ευρώ».

Related posts

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Arcadia Spot GZ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Πρωθυπουργός Μητσοτάκης: Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του δημόσιου πανεπιστημίου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment