Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Πολιτικά

ΚΚΕ: Το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο κινδυνεύει με υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση

ΚΚΕ: Το ΚΕΘΕΑ

ΚΚΕ: Το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο κινδυνεύει με υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση.
Συνάντηση με τους εργαζόμενους και την κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο στην Καλαμάτα, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου και Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου.


Στη συζήτηση κυριάρχησε η ανησυχία όλων μπροστά και στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ), όπου στην ουσία πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι, η
κοινότητα, ο κόσμος που στηρίζει αυτήν την προσπάθεια για να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο

.
Συγκεκριμένα ο Νίκος Κουτουμάνος δήλωσε:
“Τα τελευταία χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις προωθούν την πολιτική “μείωσης της βλάβης” της Ε.Ε. Παρόλα αυτά στη χώρα μας υπάρχει ο θύλακας αντίστασης που ήταν η φιλοσοφία των στεγνών προγραμμάτων, οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει, ακόμη και σ’ αυτές τις συνθήκες, τα χαμηλότερα ποσοστά εισόδου στη χρήση ναρκωτικών ουσιών σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.


Έγνοια τους δεν είναι η απεξάρτηση του χρήστη, ούτε η στήριξη της οικογένειας του αλλά η προώθηση της λογικής κόστους-οφέλους και στον τομέα της Απεξάρτησης, που άλλωστε είναι και η επίσημη πολιτική της Ε.Ε. Αυτή η πολιτική πάει πακέτο με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και των Θεραπευτικών Προγραμμάτων, τη λειτουργία τους με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πλήττονται ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα, οι εργασιακές σχέσεις, η επιστημονική εξέλιξη πάνω στο πεδίο των εξαρτήσεων κ.α. Θα δώσει χώρο στις ΜΚΟ και ιδιώτες, οδηγώντας στο χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν απεξάρτησης.


Το ΚΚΕ αγωνίζεται μέσα και έξω από τη Βουλή ώστε τα θεραπευτικά προγράμματα και τα Κέντρα Πρόληψης να ενισχυθούν με πόρους και μόνιμο προσωπικό με πλήρης εργασιακά δικαιώματα, με νέες δομές και υπηρεσίες βάσει των αναγκών της χώρας, με αποκλειστική κάλυψη των δαπανών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, διασφαλίζοντας τη φιλοσοφία και τον αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα τους.”

Related posts

ΤΟ ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του πιλότου του Τ-2

Arcadia Spot GZ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Arcadia Spot GZ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΚΝΕ Καρέ – καρέ… «ένας ζεστός Νοέμβρης»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment