Επικαιρότητα Οικονομία

Τουρισμός για Όλους : Μεγάλες επιδοτήσεις για περισσότερους δικαιούχους και επέκταση στις χειμερινές περιόδους

Τουρισμός για Όλους δικαιούχοι

Τουρισμός για Όλους : Μεγάλες επιδοτήσεις για περισσότερους δικαιούχους και επέκταση στις χειμερινές περιόδους. δικαιούχοι

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε χθες τη Προγραμματική Συμφωνία για τον Β’ κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Ο νέος κύκλος, που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, θα αξιοποιήσει αυξημένους πόρους, καθώς τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου κύκλου θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα. Τουρισμός για Όλους

Επιπλέον, θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους, καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, τα εισοδηματικά κριτήρια για τον Β’ κύκλο του προγράμματος είναι τα εξής:

  • Ατομικό εισόδημα: Έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα: Έως 28.000 ευρώ

Στους ευεργετούμενους δικαιούχους που θα λαμβάνουν ενισχυμένο ποσό προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι. Συγκεκριμένα, οι πολύτεκνοι θα λαμβάνουν ενίσχυση 300 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι 200 ευρώ.

Παράλληλα, το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον Α’ κύκλο, ο οποίος ήταν 150 ευρώ.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο και το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, σύμφωνα δηλαδή με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία.

Με απλά λόγια, ο Β’ κύκλος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα προσφέρει μεγαλύτερες επιδοτήσεις σε περισσότερους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένων των πολυτέκνων. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στις χειμερινές περιόδους, ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Related posts

«Τουρισμός για όλους 2024»: Έκλεισε η πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η κλήρωση

Arcadia Spot KP

Ανοίγει η πλατφόρμα “Τουρισμός για όλους”

ArcadiaSpot Team

Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα Tourism4all

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment