Αστυνομικά Επικαιρότητα

Κλοπή 10.5 τόνων ελαιόκαρπου στην Πάτρα

Κλοπή 10.5 τόνων ελαιόκαρπου στην Πάτρα

Κλοπή 10.5 τόνων ελαιόκαρπου στην Πάτρα. Με την αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου, οι κλοπές της σοδειάς αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή είναι μικρότερη από προηγούμενα έτη. Στην Πάτρα, ένα οκταμελές “συνεργείο” αποτελούμενο από Έλληνες και αλλοδαπούς εργάτες, συνελήφθη για την κλοπή 10,5 τόνων ελαιοκάρπου από χωράφια στη ΒΙΠΕ Πατρών. Το κλεμμένο ελαιόλαδο πουλήθηκε για 10.840 ευρώ.

Ένας εργάτης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και αργότερα εντοπίστηκαν ο “αρχηγός” και ένας συνεργός του. Οι δύο συλληφθέντες, Έλληνες καταγωγής, παραδέχτηκαν ότι γνώριζαν την παράνομη δραστηριότητα στην οποία συμμετείχαν, αλλά ισχυρίστηκαν ότι το έκαναν για το μεροκάματο. Κλοπή 10.5 τόνων ελαιόκαρπου στην Πάτρα

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι η συγκομιδή έγινε “κατά λάθος” και ότι έπεσε θύμα παγίδας τρίτου προσώπου. Τουλάχιστον πέντε άτομα, υπήκοοι της Βουλγαρίας, αναζητούνται για την υπόθεση. Σε αστυνομική έρευνα σε ελαιοτριβεία στο Ελαιοχώρι και το Χαϊκάλι, κατασχέθηκαν 652 λίτρα ελαιόλαδου και 800 κιλά ελαιοκάρπου.

Ο 35χρονος και οι συνεργοί του θα απολογηθούν τη Δευτέρα (20/11) για κλοπή κατά συναυτουργία. Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο 35χρονος έχει κλέψει και από άλλα χωράφια.

Διαβάστε επίσης : Καλές Πρακτικές για την αποφυγή επιμόλυνσης στην παραγωγή ελαιόλαδου

Related posts

Ριφιφί σε Κοσμηματοπωλείο κοντά στην Πλατεία Ομονοίας: Κλοπή Κοσμημάτων και Ρολογιών αξίας 50.000 ευρώ

Arcadia Spot GZ

Τρεις συλλήψεις στην Μεσσηνία – Δύο ήταν για κλοπή

Arcadia Spot GZ

Τρείς συλλήψεις για κλοπή στην Κορινθία

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment