Top News Ελλάδα Επικαιρότητα Υγεία

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Συναγερμός σήμανε στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς όπως έγινε γνωστό ένας πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε κρούσμα μηνιγγίτιδας, με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η οικογένεια του πρωτοετή φοιτητή τον αναζητούσε όμως, δεν μπρούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Τότε ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία και μετέβη στην οικία του, παραβίασε την πόρτα του ώστε να εισέλθει στο διαμέρισμά του. Ο φοιτητής, βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση και αμέσως μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ωστόσο η κατάστασή του είναι σταθερή.

Όπως επεσήμανε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης αμέσως εφαρμόστηκαν τα απαραίτητα μέτρα στους συμφοιτητές του με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο πρωτοετής φοιτητής, δηλαδή τους χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ο πρωτοετής φοιτητής βρίσκεται σε καταστολή ενώ έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και η μαγνητική ενώ πλέον όλοι περιμένουν την αυριανή ημέρα.

Σημειώνεται πως ο μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει τόσο ενδημκική νόσο όσο και επιδημία και για τον λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αστραπιαία εφαρμογή των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων. Όσον αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση που παρατηρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρόκειται για μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο όπου το βακτήριο μεταδίδεται μετά από παρατεταμένη επαφή με τον πάσχοντα και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα άτομα που έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του, θα πρέπει να λάβουν χημειοπροφύλαξη και μάλιστα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πάσχοντα κατά την χρονική περίοδο των 7 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων του.

πηγή: pelop.gr

Related posts

Επιδείνωση Κατάστασης: Μεταφορά Σε Νοσοκομείο Αθήνας Για 19χρονη Με Μηνιγγίτιδα

Arcadia Spot GZ

Κρούσματα Μηνιγγίτιδας στην Πάτρα: Ανησυχία και Επιδημιολογική Παρακολούθηση Εν όψει των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων

Arcadia Spot GZ

Η ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα αποτελεί στόχο της Περιφερειακής Αρχής Νίκα

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment