Ελλάδα Επικαιρότητα

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή, φέρει τον τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», στοχεύοντας στην αντιμετώπιση επειγόντων θεμάτων στον τομέα της υγείας.

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί σε μια ευρεία σειρά από μέτρα, περιλαμβανομένων των clawback, της φαρμακευτικής δαπάνης, των εσόδων των επαγγελματιών υγείας από τα απογευματινά χειρουργεία, και της διεξαγωγής εμβολιασμών κατά της COVID-19 στα φαρμακεία. Επιπλέον, προβλέπει την ταχεία υλοποίηση έργων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα κύρια ζητήματα που ρυθμίζονται περιλαμβάνουν την επέκταση της ελευθερίας των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, τη διευκόλυνση εμβολιασμών κατά της COVID-19 στα φαρμακεία, και την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει μέτρα για την αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων των υγειονομικών δομών και την εξυπηρέτηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης, εστιάζει σε θέματα πρόληψης ψυχικών και αναπτυξιακών προβλημάτων παιδιών και τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.

Το νομοσχέδιο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για τη βελτίωση του εθνικού συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Related posts

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Μαρινάκης: Ιστορική Ψήφιση Νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Arcadia Spot GZ

Πρωθυπουργός Μητσοτάκης: Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του δημόσιου πανεπιστημίου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment