Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας κατά την Άρση Ακινησίας Οχημάτων

Μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας κατά την Άρση Ακινησίας Οχημάτων

Μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας κατά την Άρση Ακινησίας Οχημάτων.

Αναμένεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα μειωθούν φέτος μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε περίπτωση άρσης ακινησίας. Εάν η περίοδος άρσης ακινησίας είναι λιγότερη από έναν μήνα, θεωρείται ως πλήρης μήνας και τα τέλη κυκλοφορίας που καταβάλλονται είναι ένα δωδεκατημόριο του ετήσιου ποσού.

Η διαδικασία άρσης ακινησίας με την καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας επιτρέπεται μόνο μία φορά ετησίως και είναι απλή. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής των μειωμένων τελών κυκλοφορίας και της παράδοσης ηλεκτρονικών εγγράφων όπως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Σε περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί σε Εφορία, απαιτούνται πρόσθετα έγγραφα όπως η Βεβαίωση Ακινησίας και αστυνομικά έγγραφα.

Το κόστος των μειωμένων τελών κυκλοφορίας δεν περιλαμβάνει πέναλτι, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να διαιρείται με τους 12 μήνες του έτους. Με το νέο σύστημα, οι ιδιοκτήτες που πραγματοποιούν άρση ακινησίας για λιγότερο από έναν χρόνο θα πληρώνουν μόνο το ανάλογο ποσοστό των τελών κυκλοφορίας.

Related posts

ΑΑΔΕ: Έως 1/7 η προσκόμιση δικαιολογητικών για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας 2024 λόγω αναπηρίας

Arcadia Spot GZ

Αλλαγή σε ΚΤΕΟ και τέλη Κυκλοφορίας

Arcadia Spot GZ

Δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment