Ελλάδα Επικαιρότητα

Μια ακόμη εμφάνιση της αρκούδας στη Χαλκιδική

Μια ακόμη εμφάνιση της αρκούδας που αναζητείται από τις αρχές στη Χαλκιδική έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Ο Γιώργος Γιουρούδης, κάτοικος του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική, αντιμετώπισε πρόσφατα την αρκούδα στον ορεινό όγκο του Χολομώντα και κατέγραψε τη συνάντηση σε ένα βίντεο που μοιράστηκε με τον σταθμό της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ενώ οδηγούσε στην περιοχή, η αρκούδα εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά από το όχημά του, προκαλώντας έκπληξη και αναστάτωση. Η παρουσία της αρκούδας στην περιοχή έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία, καθώς πριν από λίγο καιρό προκάλεσε ζημιές και καταστροφές σε μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμη και με προσβολή δύο προβάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η αρκούδα φαίνεται να πλησιάζει ακόμη και σε αυλές σπιτιών, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ανασφάλεια και να χάνουν τον ύπνο τους. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η νεαρή αρκούδα είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην περιοχή προηγούμενη άνοιξη, και αφού περιπλανήθηκε σε άλλα μέρη, φαίνεται πως επέστρεψε στον τόπο αυτό λόγω της άφθονης τροφής που βρίσκει εδώ.

Η παρουσία της αρκούδας σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια και την καθημερινή ζωή των κατοίκων έχει δημιουργήσει μια πολύπλοκη κατάσταση, ενώ οι αρχές επιδιώκουν να βρουν τρόπους ασφαλούς απομάκρυνσής της.

Related posts

Χαλκιδική : Φωτιά σε μονοκατοικία

Arcadia Spot KP

Αρκούδα εισέβαλε σε αυλή σπιτιού και έφαγε μπιφτέκια από ψησταριά (vid)

ArcadiaSpot Team

Χαλκιδική: Ξυλοδαρμός ζευγαριού ηλικιωμένων σε beach bar

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment