Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ για τις συντάξεις

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ για τις συντάξεις . Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ για τις συντάξεις . Ο e-ΕΦΚΑ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ), προσφέρει μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που επιτρέπει στους συνταξιούχους του Δημοσίου να παρακολουθούν την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησής τους σε κύριο φορέα του δημοσίου τομέα.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω του ιστότοπου του φορέα (www.efka.gov.gr). Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την αυθεντικοποίηση μέσω των κωδικών taxis, μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία της αίτησής τους.

Η νέα υπηρεσία έχει ως στόχο να μειώσει τις επισκέψεις των υποψήφιων συνταξιούχων στις αρμόδιες υπηρεσίες και να βελτιώσει τον ρυθμό εξυπηρέτησής τους.

Ο e-ΕΦΚΑ έχει ήδη βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών με μια σειρά από σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (107 συνολικά), ειδικά για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τα Άτομα με Αναπηρίες.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεσμεύτηκα ότι θα εργαστούμε σκληρά, για να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας και να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Μαζί με τον e-ΕΦΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ), εγκαινιάζουμε μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης στον δημόσιο τομέα. Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών»

Related posts

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ. Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Arcadia Spot NG

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για 15 έως 19 Απριλίου 2024

Arcadia Spot KP

Νέα Φορολογική Νομοθεσία: Αυτόματη Υποβολή Δηλώσεων για Μισθούς και Συντάξεις

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment