Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Οδηγίες για την Υποβολή Αίτησης για την Έκπτωση ΕΝΦΙΑ στο myPROPERTY

ΕΝΦΙΑ : Τα πρώτα εκκαθαριστικά έρχονται τον Απρίλη

Οδηγίες για την Υποβολή Αίτησης για την Έκπτωση ΕΝΦΙΑ στο myPROPERTY.

Μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, οι δικαιούχοι της έκπτωσης έως 10% στον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένη κατοικία μπορούν να υποβάλουν ψηφιακή αίτηση.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης:

  1. Αν είστε λήπτης ασφάλισης, μπορείτε να προχωρήσετε στα εξής βήματα μέσω της καρτέλας «Δημιουργία νέας αίτησης»:
    • Συσχετίστε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εμφανίζονται με τα δικαιώματα που κατέχετε στις ασφαλισμένες κατοικίες (Ασφάλιση ιδίου).
    • Δηλώστε τον/τους ΑΦΜ του/των συνιδιοκτήτη/ών, αν υπάρχουν περισσότεροι από ένας συνιδιοκτήτες για την ασφαλισμένη κατοικία (Ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτου/ων).
    • Δηλώστε τον/τους ΑΦΜ τρίτου/ων προσώπου/ων που έχουν δικαίωμα στην ασφαλισμένη κατοικία, αν δεν κατέχετε δικαίωμα στην κατοικία (Ασφάλιση για λογαριασμό τρίτου/ων).
    • Οι φορολογούμενοι που θα περιληφθούν στην αίτησή σας ως συνιδιοκτήτες / τρίτα πρόσωπα θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, για να υποβάλουν αίτηση και να συσχετίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλισμένη κατοικία τους.
  2. Αν έχετε ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι έχετε περιληφθεί στη δήλωση του λήπτη ασφάλισης ως συνιδιοκτήτης ή τρίτο πρόσωπο, μπορείτε να εντοπίσετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν δηλωθεί στον ΑΦΜ σας και να τα συσχετίσετε με τα δικαιώματά σας στις ασφαλισμένες κατοικίες.

Σημειώνεται ότι η μείωση είναι αναλογική με τη διάρκεια ασφάλισης, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τρείς μήνες και αφορά μόνο το ασφαλισμένο κτίσμα και όχι το σύνολο της ακίνητης περιουσίας.

Δικαιούχοι της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών, που έχουν ασφαλίσει το ακίνητο τους έναντι φυσικών καταστροφών, όπως ο σεισμός, η πυρκαγιά και η πλημμύρα για ολόκληρο το προηγούμενο έτος.

Σε διαφορετική περίπτωση, η έκπτωση είναι αναλογική με το χρόνο ασφάλισης, με ελάχιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών. Οδηγίες για την Υποβολή Αίτησης

Πιο συγκεκριμένα, ισχύουν οι εξής προβλέψεις:

  • Έκπτωση 10% για συμβόλαιο ασφάλισης διάρκειας 12 μηνών
  • Έκπτωση 7,5% για συμβόλαιο ασφάλισης διάρκειας 9 μηνών
  • Έκπτωση 5% για συμβόλαιο ασφάλισης διάρκειας 6 μηνών
  • Έκπτωση 2,5% για συμβόλαιο ασφάλισης διάρκειας 3 μηνών
  • Δεν χορηγείται καμία έκπτωση για κατοικίες που ασφαλίζονται για διάστημα μικρότερο των τριών μηνών το χρόνο.

Related posts

ΕΝΦΙΑ 2024: Βήμα- βήμα η διαδικασία

Arcadia Spot KP

ΕΝΦΙΑ : Τα πρώτα εκκαθαριστικά έρχονται τον Απρίλη

Arcadia Spot GZ

ΕΝΦΙΑ : Εξόφληση από 10 σε 11 δόσεις

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment