Δήμοι Αρκαδίας Επικαιρότητα

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για την παραίτηση Τσίπρα

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για την παραίτηση Τσίπρα καθώς και για άλλα θέματα της επικαιρότητας μετά τις εκλογές έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο. Ακολουθούν παρακάτω τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

Για την παραίτηση Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν σχολιάζει τις εσωτερικές διαδικασίες άλλων κομμάτων. Γνωρίζω τον Αλ. Τσίπρα από όταν ήμουν στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Εκείνος ήταν γραμματέας της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το Ν. Παππά και κάναμε βόλτες στην Κωλέττη. Βίωσα την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κρίση. Είδαμε την αντιμετώπισή του στην παράταξή μας, αλλά σήμερα δεν είναι μια μέρα στην οποία θα μιλήσουμε για αυτά που έχουμε βιώσει. Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά δεν περίμενα ότι θα το κάνει αυτό. Είναι μια έντιμη απόφαση. Ύστερα από τις ήττες, πήρε τις αποφάσεις του. Θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία στους ανθρώπους και ο Τσίπρας «έφαγε ξύλο» σε ότι αφορά στα εσωκομματικά. Πολλές φορές η ανθρώπινη πλευρά ξεπερνά όλες τις υπόλοιπες. Δεν είμαι μελλοντολόγος, αλλά θεωρώ ότι έχει πάρει μια απόφαση που την πιστεύει πραγματικά.

Η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και με τον Τσίπρα ήταν μια διαφορετική μέρα. Το κόμμα μας αύξησε τις δυνάμεις του κατά 40%. Εμείς είτε με τον Τσίπρα είτε χωρίς αυτόν, θα αγωνιστούμε για να είμαστε ο ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ. Εύχομαι καλή τύχη στον ΣΥΡΙΣΑ σχετικά με τις εσωκομματικές τους διαδικασίες. Εμείς είμαστε ένα θεσμικό κόμμα. Έχουμε αλλάξει αρκετούς αρχηγούς. Ο μεγάλος ανταγωνισμός δε θα είναι στο επίπεδο των εσωκομματικών διαδικασιών, αλλά κυρίως στο προγραμματικό πλαίσιο, τη σοβαρότητα που θα δείξεις απέναντι στον κόσμο και στην αντιπαράθεση που θα κάνεις με την Κυβέρνηση.

Για τα σενάρια συνεργασιών: Εμείς και στο 4% και στο 8% και στο 12% έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη. Θέλουμε το πρόγραμμά μας να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα. Είμαστε με τους ψηφοφόρους – τον προοδευτικό κόσμο που ψήφισε ΖΥΡΙΖΑ, και Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να τους πείσουμε ότι είμαστε η σοβαρή εναλλακτική πρόταση για τη χώρα.

Για τις μεταγραφές στελεχών: Το ΠΑΣΟΚ έχει επιδείξει ένα νέο ήθος. Το θέμα των μεταγραφών που συνέβη στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε καλή κατάληξη. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Δεν αναφερόμαστε στον απλό κόσμο, αναφερόμαστε στα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να εξαγοράσουν μια πολιτική καρέκλα. Δεν είναι θέμα πολιτικό. Είναι θέμα ηθικής απέναντι στον κόσμο. 

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Κωνσταντινόπουλος : Tο ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment