Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Οι αιτήσεις για το Market Pass την Παρασκευή

Market Pass Νέα παράταση

Οι αιτήσεις για το Market Pass την Παρασκευή.

Την προσεχή Παρασκευή, στις 15 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Market Pass του επιδόματος που καλύπτει το κόστος αγοράς ειδών, ιδίως διατροφής, στον πληθυσμό. Η καταβολή των ποσών θα γίνεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Το Market Pass Αυγούστου – Οκτωβρίου δεν απαιτεί νέα αίτηση για όσους έχουν ήδη λάβει την ενίσχυση στους προηγούμενους κύκλους. Αν, παρόλα αυτά, υποβληθεί αίτηση μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως τη λήξη της προθεσμίας στις 31η Οκτωβρίου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.) από την 15η Σεπτεμβρίου έως την 31η Οκτωβρίου. Για όσους έχουν ήδη λάβει την ενίσχυση στους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή αίτησης, εκτός αν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο λήψης της ενίσχυσης ή αν έχει αλλάξει ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους. Στην περίπτωση της τροποποίησης, οι αιτούντες θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις για το Market Pass

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης καθορίζεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών, με το ύψος να ξεκινά από 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και αυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανώτατο όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Οι ενισχύσεις για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 θα καταβληθούν σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου για όσους υποβάλλουν αίτηση έως και την 25η Σεπτεμβρίου και για όσους έχουν ήδη λάβει την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί έως τις 5 Νοεμβρίου για όσους υποβάλλουν αίτηση μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου, καθώς και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου.

Τέλος, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) συνεχίζει τους ελέγχους στα δηλωμένα εισοδήματα μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση.

Οι αιτήσεις για το Market Pass

Related posts

Market Pass Νέα παράταση : Ποιοι θα λάβουν την παράταση για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Arcadia Spot GZ

Market Pass : Παράταση υποβολής αιτήσεων

Arcadia Spot GZ

12.000 ευρώ κλάπηκαν από ηλικιωμένο στα Χανιά με απάτη στο Market Pas

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment