Διεθνή Επικαιρότητα Οικονομία

Η μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου από ποτέ

Η μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου από ποτέ. Ένας έμπειρος επενδυτής στον τομέα της ενέργειας παρατηρεί ότι η κατανάλωση πετρελαίου

Η μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου από ποτέ. Ένας έμπειρος επενδυτής στον τομέα της ενέργειας παρατηρεί ότι η κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο βρίσκεται σε ρεκόρ επίπεδα, παρά τις φήμες για οικονομική ύφεση που έχουν επικρατήσει τον τελευταίο καιρό. Ο Eric Nuttall, υψηλόβαθμος διαχειριστής επενδυτικού χαρτοφυλακίου στη Ninepoint Partners, τονίζει ότι ποτέ στην ιστορία δεν έχουμε δει τόση κατανάλωση πετρελαίου όσο σήμερα.

Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου τα τελευταία τρίμηνα είναι εμφανής, με την τιμή του West Texas Intermediate (WTI) να αυξάνεται από τα χαμηλά επίπεδα των 67 δολαρίων ανά βαρέλι τον Ιούνιο, σε περίπου 88 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τον Nuttall, οι φόβοι για ύφεση έχουν επηρεάσει αρνητικά τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου, παρά την πραγματική αύξηση της κατανάλωσης.

Επιπλέον, ο ΟΠΕΚ+ (Οργανισμός Χωρών Εξαγωγέων Πετρελαίου) έχει περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου, καθώς τα αποθέματα έχουν φτάσει σε χαμηλά επίπεδα από το 2017 και η ζήτηση βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ο Nuttall προβλέπει ότι η συνεχιζόμενη μείωση των αποθεμάτων θα διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν άνοδο την Τρίτη, με την προσοχή να εστιάζεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια.

Το αργό μπρεντ, ο διεθνής αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, κινείται προς άνοδο κατά 0,4% στα 90,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο αμερικανικός δείκτης West Texas Intermediate αυξάνεται κατά 0,5% στα 87,69 δολάρια.

Related posts

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Arcadia Spot GZ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γάλα – Οι τιμές του πρόβειου και του κατσικίσιου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment