Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων Σεπτεμβρίου

syntaxiouxoi_xrimata

Οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων Σεπτεμβρίου έρχονται προς τα τέλη Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα από τις 28 Αυγούστου ξεκινάνε οι πληρωμές για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου. Από τις 28 μέχρι και τις 30 Αυγούστου αναμένεται να έχουν ανοίξει οι πληρωμές για όλα τα ταμεία για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου.

Οι ημερομηνίες ανά ταμείο

  • Δευτέρα, 28 Αυγούστου: Καταβάλλονται οι συντάξεις τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Τρίτη, 29 Αυγούστου: Καταβάλλονται οι συντάξεις από τα πρώην ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και ΔΗΜΟΣΙΟ στους ασφαλισμένους στους οποίους ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Τετάρτη, 30 Αυγούστου: Καταβάλλονται οι συντάξεις τα πρώην ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και ΔΗΜΟΣΙΟ στους ασφαλισμένους στους οποίους ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Οι απονομές των συντάξεων

Με βάση τα λεγόμενα του υπουργού Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα γίνει η εκκαθάριση των επικουρικών συντάξεων και η απονομή των εφάπαξ. Επίσης θα συνεχιστεί ο υψηλός ρυθμός έκδοσης κυρίων συντάξεων.

Με στοιχεία του ΕΦΚΑ, οι αιτήσεις νέων συντάξεων είναι γύρω στις 18.000-19.000 το μήνα. Οι εκδόσεις νέων συντάξεων υπολογίζονται περίπου στις 21.000 το μήνα.

Ο ρυθμός των απονομών έχει αυξηθεί και οι χρόνοι έχουν μειωθεί αισθητά. Η ημερήσια έκδοση συντάξεων ξεπερνάει τις 1.250 συντάξεις την ημέρα.

Οι ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις ανέρχονται στις 40.000. Τον περασμένο μήνα εκδόθηκαν άλλες 3.500 συντάξεις επιπλέον.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment