Ελλάδα Επικαιρότητα

Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης θα προχωρήσουν σε τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας

Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης

Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης θα προχωρήσουν σε τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας από την προσεχή Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου. Οι κινητοποιήσεις γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ, η οποία εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και προχωρά σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 3ωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιούνται καθημερινά, είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη βάρδια εργασίας.

Ο στόχος των κινητοποιήσεων είναι να μην υλοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

“Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 8/1 έως και Τετάρτη 31/1/2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).”

Οι στάσεις εργασίας αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς θα στερήσουν από τους μαθητές και τους φοιτητές τη διδασκαλία για τρία ολόκληρα 24ωρα κάθε εβδομάδα.

Related posts

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Φοιτητές και Εκπαιδευτικοί Εκφράζουν Αντίσταση εναντίον των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Πρόσκληση μονίμων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων για υποβολή αίτηση απόσπασης

Arcadia Spot GZ

ΑΣΕΠ: Στάλθηκαν στο Εθνικό Τυπογραφείο οι προκηρύξεις των εκπαιδευτικών

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment