Top News Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Φοιτητές και Εκπαιδευτικοί Εκφράζουν Αντίσταση εναντίον των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Φοιτητές και Εκπαιδευτικοί Εκφράζουν Αντίσταση εναντίον των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Φοιτητές και Εκπαιδευτικοί Εκφράζουν Αντίσταση εναντίον των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που αντιτίθεται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Ελληνική Αστυνομία να εφαρμόζει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στη διαδήλωση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, καθώς και ολόκληρη η ακαδημαϊκή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών καθηγητών με την ΠΟΣΔΕΠ, καθώς και το διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό διάφορων ιδρυμάτων.

Ταυτόχρονα, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ξεκινώντας από τις 11:00. Οι ομοσπονδίες στις ανακοινώσεις τους δηλώνουν ότι υποστηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων. Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής επίσης καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν, επισημαίνοντας την υποχρηματοδότηση και τις μειωμένες δαπάνες στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, μέσω των συλλογικών τους αποφάσεων, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και εκφράζουν την ανησυχία τους ότι θα δημιουργηθούν απόφοιτοι “δύο ταχυτήτων”.

Σχετικά με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και στους υπόλοιπους δρόμους όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές.

Διακοπή της κυκλοφορίας έχει ισχύσει τόσο στη Λεωφόρο Αμαλίας, όσο και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Related posts

Τριψήφιος αριθμός τρακτέρ αναμένεται στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της 20ης Φεβρουαρίου

Arcadia Spot GZ

Κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: Νέες διαδηλώσεις και στάση εργασίας

Arcadia Spot GZ

Συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment