Διεθνή Επικαιρότητα Οικονομία

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας : άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προκάλεσε αναστάτωση σε εκατομμύρια νοικοκυριά παγκοσμίως με μια πρόβλεψη που αφορά τις τιμές του πετρελαίου. Σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένεται να δούμε ανόδους στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η Κίνα παρουσιάζει υψηλή ζήτηση. Στον Ιούνιο, η παγκόσμια ζήτηση έφτασε τα 103 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα, με προοπτική αύξησης ακόμη περισσότερο τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Παρά τη μείωση της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ+ και τη Σαουδική Αραβία, η ζήτηση παραμένει υψηλή λόγω αυξημένων αεροπορικών ταξιδίων και δραστηριοτήτων στην πετροχημική βιομηχανία στην Κίνα. Τα αποτελέσματα του ΙΕΑ αναδεικνύουν μια ενδεχόμενη αύξηση των τιμών, παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Κίνα, η οποία αντιπροσωπεύει το 70% της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης, παρουσιάζει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της αγοράς. Παρόλα αυτά, η ενεργειακή μετάβαση αναμένεται να επηρεάσει τη ζήτηση το επόμενο έτος, με την αυξανόμενη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειώνει την αύξηση των πετρελαϊκών αναγκών.

Παρά τις ανησυχίες πολλών χωρών για την περιορισμένη παραγωγή του ΟΠΕΚ+ και των Σαουδαράβων, η ενεργειακή μετάβαση και η ανάγκη για αειφόρο ενέργεια έχουν επιφέρει αλλαγές στο τοπίο της αγοράς πετρελαίου. Οι τιμές έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα, αλλά παραμένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και ποιος θα επηρεαστεί από αυτές τις εξελίξεις.

Η παραγωγή από τον ΟΠΕΚ+ υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα σε χαμηλό δύο ετών, καθώς οι Σαουδάραβες περιόρισαν την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

«Εάν διατηρηθεί η τρέχουσα μειωμένη παραγωγή του ΟΠΕΚ+, τα αποθέματα πετρελαίου θα περιοριστούν περαιτέρω με κίνδυνο οι τιμές να οδηγηθούν ακόμα υψηλότερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Related posts

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Arcadia Spot GZ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γάλα – Οι τιμές του πρόβειου και του κατσικίσιου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment