Ελλάδα Επικαιρότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίπλα στους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσεις των νοικοκυριών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη που είχε με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, στο Δημαρχείο Καρδίτσας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Δημαρχείο της Καρδίτσας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υποστηρίξει τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Εξέφρασε τη δέσμευσή του να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους και εθνικούς πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών, με έμφαση στις ανάγκες των νοικοκυριών.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν αμέσως οι καταγραφές των ζημιών στα κτίρια και τις οικοδομές που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να υποστηρίξει τους απεγκλωβισμούς των πολιτών, ιδίως των πιο ευάλωτων, καθώς και την τροφοδοσία και την περίθαλψη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η γρήγορη υλοποίηση των αναγκαίων έργων και ότι τα χρήματα θα βρεθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, χωρίς να υπάρξει έλλειψη πόρων ως αντίδραση στην κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δέσμευσή του να διαχειριστεί την κατάσταση με τη βοήθεια της Ευρώπης και με τη χρήση εθνικών πόρων και τόνισε την ανάγκη για γρήγορη αποζημίωση των ζημιών και αποκατάσταση των υποδομών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αξιωματούχοι της κυβέρνησης και οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Related posts

Καρδίτσα : Alert για εξαφάνιση ηλικιωμένης

Arcadia Spot KP

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Βόλο και Καρδίτσα

Arcadia Spot GZ

Βόρεια Κυνουρία: Συγκέντρωση βοήθειας για την Καρδίτσα

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment