Top News Δήμος Γορτυνίας Επικαιρότητα

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 1ο Μέρος

Χρυσάνθη Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 1ο Μέρος : Στα ορεινά της Αρκαδίας, στο χωριό της Στεμνίτσας, η νεαρή Χρυσάνθη έφτασε αναζητώντας τα μυστικά των κοσμημάτων. Όμως, αυτό που ανακαλύπτει ,είναι πέρα από τη φαντασία της.

Το όνειρο και η απόφαση

Η Χρυσάνθη είναι μια 26χρονη χρυσοχόος που μένει και εργάζεται στην Αθήνα. Είχε πάντα τρέλα από μικρή με τα κοσμήματα. Από τότε που ήταν μικρή της άρεσε να χαζεύει και να δοκιμάζει τα κοσμήματα της μητέρας της γι αυτό και επέλεξε να γίνει χρυσοχόος. Το όνειρο της από μικρή ήταν να ανοίξει ένα δικό της κοσμηματοπωλείο με δικό του εργαστήριο. Επειδή ήθελε να διευρύνει τις γνώσεις της σχετικά με τα κοσμήματα ,έμαθε για μια γνωστή σχολή αργυροχρυσοχοΐας σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας ,τη Στεμνίτσα.

Έτσι πήρε την απόφαση να πάει για 2 χρόνια ,για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής και να γίνει καλύτερη. 

Φτάνοντας στο χωριό , η Χρυσάνθη δεν αντικρίζει και πολλούς ανθρώπους καθώς περπατούσε προς τη σχολή. Είναι ένα γεγονός το οποίο είναι λογικό καθώς έφτασε νωρίς το πρωί και είναι από τους πρώτους φοιτητές που πάει να πραγματοποιήσει την εγγραφή της.

Καθώς η Χρυσάνθη περπατούσε προς τη σχολή ,ο ουρανός ήταν σκοτεινός και τα σύννεφα είχαν σκεπάσει τον ήλιο, ρίχνοντας σκιές που έμοιαζαν να έχουν ζωή.

Η Άφιξη Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 1ο

Φτάνοντας στη σχολή, παρατηρεί ότι η πόρτα είναι μισάνοιχτη. Εισέρχεται σιωπηλά και βρίσκει τον χώρο εντελώς άδειο, ενώ προέβλεπε να βρει τουλάχιστον κάποιους ανθρώπους εκεί. Ένας ανατριχιαστικός αέρας πνέει μέσα στο δωμάτιο και της κόβει την ανάσα.

Ξαφνικά, μια αινιγματική φωνή ακούγεται από το πίσω μέρος της αίθουσας.

Μυστηριώδης φωνή : Καλώς ήρθες, είσαι η πρώτη φοιτήτρια που ήρθε για την εγγραφή της φέτος.

Χρυσάνθη : Καλημέρα σας ,μπορείτε να εμφανιστείτε σας παρακαλώ για να σας βλέπω? (είπε η Χρυσάνθη με τρεμάμενη φωνή).

Μυστηριώδης φωνή : Βεβαίως, απλά με πέτυχες την ώρα που άνοιγα τις αίθουσες. Βλέπεις πρέπει να τις ανοίγουμε αρκετά μετά το καλοκαίρι.

Εκείνη τη στιγμή κατέβηκε από τις σκάλες, που οδηγούσαν στον πάνω όροφο μια ηλικιωμένη κυρία.

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 1ο

Μυστηριώδης φωνή : Εγώ είμαι η Ευανθία και αναλαμβάνω τα περισσότερα από τα διαδικαστικά της σχολής εδώ και χρόνια. Θα χρειαστώ κάποια στοιχεία για την εγγραφή σου.

Χρυσάνθη : Χρυσάνθη, χάρηκα .Βέβαια πείτε μου τι χρειάζεστε?

Αφού η κυρία Ευανθία ζήτησε και πήρε τα έγγραφα που χρειαζόταν, καθώς ξεκίνησε τη διαδικασία η Χρυσάνθη τη ρώτησε : 

Χρυσάνθη : Συγνώμη, μήπως γνωρίζετε κάποιον που να νοικιάζει σπίτι ?? Ξέρετε ήρθα μόλις σήμερα και δεν έχω προλάβει να κοιτάξω καθόλου για σπίτια.

Ευανθία : Βεβαίως, ο Πέτρος .Είναι ένας από τους βοσκούς του χωριού .Γύρω στις 12 το μεσημέρι πηγαίνει στο κεντρικό καφενείο του χωριού και πίνει 1-2 τσιπουράκια .

Χρυσάνθη : Ωραία ,αλλά εγώ πως θα τον αναγνωρίσω ?

Ευανθία : Είναι γύρω στα 75 ,με κάτασπρα μαλλιά και έντονο μούσι. Είναι αρκετά ψηλός. Συνήθως κρατάει μία γκλίτσα που στην κεφαλή της έχει ένα κεφάλι φιδιού και τον συνοδεύει ένα κατάμαυρο σκυλί. Σίγουρα θα τον αναγνωρίσεις.

Χρυσάνθη : Ωραία σας ευχαριστώ πολύ. Θα πάω στο καφενείο και θα τον περιμένω.

Η Συνάντηση Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 1ο

Η Χρυσάνθη πήγε στο κεντρικό καφενείο του χωριού, παρήγγειλε έναν καφέ και τον περίμενε. Παρατηρούσε τους χωρικούς οι οποίοι την κοιτούσαν κάπως περίεργα. Μπορεί να έφταιγε το νεαρό της ηλικίας της ή το γεγονός πως ήταν μια ξένη στο χωριό.

Έπειτα από αρκετή ώρα αναμονής η Χρυσάνθη ακούει ένα δυνατό γάβγισμα να πλησιάζει από πίσω της. Ήταν ο μαύρος σκύλος που της περιέγραψε η Ευανθία ,μαζί με το αφεντικό του. Τότε η Χρυσάνθη απευθύνθηκε στον Πέτρο :

Χρυσάνθη : Εσείς είστε ο κύριος Πέτρος ??

Πέτρος : Ναι εγώ είμαι, εσύ ποια είσαι ??? Σε ξέρω από κάπου? (είπε με αρκετά βαριά φωνή)

Χρυσάνθη : Όχι, όχι, μόλις ήρθα στο χωριό σας για να φοιτήσω στη σχολή αργυροχρυσοχοΐας, και επειδή ψάχνω σπίτι, μου είπαν να απευθυνθώ σε σας.

Πέτρος : Μάλιστα, κατάλαβα .Δώσε μου μια ώρα να ξεκουραστώ, επειδή μόλις γύρισα από τα πρόβατα και θα σε πάω στο σπίτι.

Χρυσάνθη : Βέβαια, βέβαια, όσο χρόνο θέλετε.

Αφού ο Πέτρος πήρε το χρόνο που ήθελε κινήθηκαν προς το σπίτι. Το σπίτι ήταν στη διαδρομή προς το μνημείο των πεσόντων Ηρώων της Στεμνίτσας, μέρος το οποίο βλέπεις όλο το χωριό σα ζωγραφιά.

Συνεχίζεται… εδώ

Νέο επεισόδιο κάθε Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι

Ένα νέο προϊόν μυθοπλασίας από την ομάδα του ArcadiaSpot

Διαβάστε όλες τις ιστορίες μας εδώ

Related posts

Τσικνοπέμπτη στη Στεμνίτσα με το Στέφανο Κασσελάκη

Arcadia Spot GZ

Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στη Στεμνίτσα

Arcadia Spot GZ

Στολίστηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία της Στεμνίτσας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment