Ελλάδα Επικαιρότητα Καιρός

Ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετίσει με ζέστη, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετίσει με ζέστη

Ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετίσει με ζέστη, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη.

Σήμερα Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, αναμένονται τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τη δυτική – νοτιοδυτική Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στο ανατολικό βορειοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής.

Το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα «σκαρφαλώσει» μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να λείψουν λίγες βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Το σκηνικό θα είναι πιο ήπιο από τις 2 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το Σαββατοκύριακο θα κυριαρχήσουν οι νοτιάδες, ενώ αναμένεται και έλευση αφρικανικής σκόνης. Ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετίσει με

Η αφρικανική σκόνη είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει όταν λεπτές σωματιδιακές ύλες από την έρημο Σαχάρα μεταφέρονται στον αέρα και ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις. Η σκόνη μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται το Σαββατοκύριακο είναι ασυνήθιστες για την εποχή. Η μέση θερμοκρασία τον Νοέμβριο στην Ελλάδα είναι περίπου 15 βαθμοί Κελσίου.

Οι αλλαγές αυτές του καιρού οφείλονται σε μια θερμή αέρια μάζα που προέρχεται από την Αφρική και κινείται προς την Ευρώπη.

Related posts

Μετρήσεις Μετεωρολογικού Σταθμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας – Πολύ πάνω από τα όρια η σκόνη

Arcadia Spot KP

Αφρικανική σκόνη θα πλήξει τη χώρα μας σήμερα και αύριο

Arcadia Spot GZ

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment