Ελλάδα Επικαιρότητα Πολιτικά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε μπλόκο αγροτών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε μια επίσκεψη στη Βόνιτσα για τα εγκαίνια του οδικού αξόνα Ακτίου-Αμβρακίας και στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μπλόκο αγροτών, με τους οποίους συζήτησε.

Αφού ακούστηκαν τα αιτήματα των αγροτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν και υπογράμμισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια, όπως η στήριξη μέσω του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ και η μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιορισμοί λόγω των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Ευχαρίστησε τους αγρότες για την ευγενική συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα. Επισήμανε επίσης την σημασία της συνεργασίας και της διατήρησης ενός πολιτισμένου διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των αγροτών ζήτησε μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα, όπως ορισμός κατώτατων τιμών στα προϊόντα, αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, μείωση του κόστους παραγωγής και δημιουργία υποδομών στην ύπαιθρο. Επισήμανε ότι ο αγώνας για επιβίωση είναι κρίσιμος και ότι η χώρα χρειάζεται τον πρωτογενή τομέα για να διατηρήσει την ταυτότητά της.

Related posts

Κατώτατος Μισθός : Την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment