Ελλάδα Επικαιρότητα

Ο φετινός Ιουλιος : ο πιο θερμός μήνας

1-KAYSONAS-1024x495-1-1024x495

Ο φετινός Ιουλιος σημείωσε το απόλυτο θερμοκρασιακό ρεκόρ των τελευταίων 160 χρόνων σε Αθήνα και Λάρισα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το ρεκόρ αυτό αφορά την διάρκεια συνεχόμενων ημερών με μέση θερμοκρασία άνω των 37 βαθμών, καθώς επί 16 ημέρες η μέση θερμοκρασία υπερέβη τον συγκεκριμένο όρο, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 42,8 βαθμούς Κελσίου. Ο παλαιότερος μετεωρολογικός σταθμός της Ελλάδας, το Θησείο, πραγματοποίησε αυτή την καταγραφή από το 1860.

Παρά την εντυπωσιακή αυτή εξέλιξη, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος σημειώνει πως δεν πρόκειται για απόλυτα ακραίες θερμοκρασίες σε μια μόνο ημέρα. Παρά τη μέγιστη θερμοκρασία των 42,8 βαθμών Κελσίου, που αποτελεί την τέταρτη υψηλότερη στην ιστορία, το απόλυτο ρεκόρ παραμένει στον Ιούνιο του 2007 με 44,8 βαθμούς Κελσίου.

Ενώ οι θερμοκρασιακές αυτές αποκλίσεις είναι εντυπωσιακές, ο κ. Γιαννόπουλος εκφράζει τις επιφυλάξεις του για παρόμοιες εξελίξεις τον Αύγουστο, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Bloomberg για “νέα ρεκόρ τον Αύγουστο”.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment