Ελλάδα Επικαιρότητα

Πάτρα : Μαθητής έκλεψε και πέταξε υδράργυρο!

Πάτρα : Μαθητής έκλεψε και πέταξε υδράργυρο!

Πάτρα : Μαθητής έκλεψε και πέταξε υδράργυρο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός ανήλικου μαθητή, έπειτα από ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό που έλαβε χώρα σε σχολείο της Πάτρας.

Ο μαθητής φέρεται να αφαίρεσε ένα πλαστικό φιαλίδιο περιεκτικότητας 50 ml, το οποίο περιείχε μεταλλικό υδράργυρο σε υγρή μορφή, από ένα γυάλινο ερμάριο στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι στο εξωτερικό του φιαλιδίου υπήρχε σαφής ένδειξη για το περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, ο ανήλικος δράστης προέβη σε μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια, πετώντας την ουσία σε ζαρντινιέρα που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Το μεσημέρι της Τρίτης, μαθητές εντόπισαν την ουσία και ενημέρωσαν άμεσα τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Η κλοπή και η ρίψη του υδραργύρου στον προαύλιο χώρο συνιστούν πράξεις με σοβαρές συνέπειες, τόσο για την υγεία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και για το περιβάλλον.

Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο σχολικό συγκρότημα έσπευσαν δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, καθώς και η Ομάδα Χημικού, Βιολογικού, Ραδιολογικού και Πυρηνικού Πολέμου (ΧΒΡΠ) και η Τεχνική Αρωγή.

Οι πυροσβέστες προέβησαν στον αποκλεισμό του χώρου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, και περισυνέλεξαν την ουσία. Ο υδράργυρος τοποθετήθηκε σε ειδικό πλαστικό δοχείο, το οποίο σφραγίστηκε και παραδόθηκε σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Ενημερώθηκαν όλοι οι γονείς των μαθητών από την Διεύθυνση του Σχολείου, ηλεκτρονικά, ώστε όσοι μαθητές, που ήρθαν σε επαφή με την ουσία, να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Related posts

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Δίνουμε ώθηση στον κλασικό αθλητισμό»

Arcadia Spot NG

Το Champions League Ποδοσφαίρου Κωφών κατέκτησε ο ΠΑΟΚΜ

Arcadia Spot NG

Leave a Comment