Επικαιρότητα Περιφέρεια Πολιτικά

Πέτρος Τατούλης : Φτώχια προτάσεων και παραπλανητικές εξαγγελίες Πτωχού

Πέτρος Τατούλης : Φτώχια προτάσεων

Πέτρος Τατούλης : Φτώχια προτάσεων και παραπλανητικές εξαγγελίες Πτωχού για την Πολιτική Προστασία.

Ο κ. Πτωχός κάθε μέρα, με κάθε του τοποθέτηση αποδεικνύει όχι μόνο πόσο άσχετος είναι για τα προβλήματα της Πελοποννήσου και το ρόλο της Περιφέρειας, αλλά και ότι συστηματικά προσπαθεί να παραπλανήσει με τις δήθεν προτάσεις του.
Ο Πέτρος Τατούλης και η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σεβόμενοι τους νεκρούς και τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Θεσσαλίας όλες αυτές τις ημέρες, συνειδητά δεν απάντησαν άμεσα στα όσα αίολα και παραπλανητικά διατύπωσε ο κ. Πτωχός για θέματα Πολιτικής Προστασίας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τα οποία και στη συνέχεια αναπαρήγαγε με Ανακοινώσεις του στα ΜΜΕ και τα social media.

1. Ανέφερε ο κ. Πτωχός: «Προτείνουμε: Την Κατασκευή και λειτουργία Περιφερειακού
Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασία»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η κατασκευή των Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) είναι έργο ΣΔΙΤ της Κεντρικής Κυβέρνησης και με βάση τις, από το 2020, Αποφάσεις θα κατασκευαστούν 13 Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ένα κέντρο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Ένα από αυτά έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί εδώ, στην Πρωτεύουσα του Μοριά, την Τρίπολη.
Μάλιστα με βάση έγγραφο με ΑΔΑ ΨΞ740ΞΧΔ-3ΞΘ από τον εποπτευόμενο φορέα (ΚΤΥΠ) του Υπουργείου Υποδομών έχει ήδη αποφασιστεί και εγκριθεί από τις 8/6/2021, η προεπιλογή των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια επιλογής για την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα του έργου: «Μελέτη, χρηματοδότηση,
κατασκευή και τεχνική διαχείριση Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) μέσω ΣΔΙΤ- Περιοχή Β (6 ΠΕΚΕΠΠ)». Εξαγγέλλει και Προτείνει λοιπόν ο κ. Πτωχός έργο το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί και καμία σχέση δεν μπορεί να έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε κανένα στάδιο κατασκευής
του.


2. Ανέφερε ο κ. Πτωχός: «Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι κυρίως υποστηρικτικές προς το κεντρικό κράτος, είναι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την πρόληψη – καθαρισμοί, αντιπυρικές ζώνες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο κ. Πτωχός δεν κατανοεί τις διακριτές αρμοδιότητες, δεν γνωρίζει το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και τον καθοριστικό ρόλο που έχει η Περιφέρεια τόσο την ώρα της μάχης, όσο και για τη θωράκιση της Πελοποννήσου και τη δημιουργία ενός πλέγματος ασφάλειας για τη ζωή των πολιτών, με συγκεκριμένα σχέδια, υποδομές και στελέχη.
Σας ενημερώνουμε επίσης κ. Πτωχέ ότι ο ρόλος της Περιφέρειας δεν πρέπει να είναι απλά «υποστηρικτικός» προς το κεντρικό κράτος, αλλά οφείλουμε να είναι καθοριστικός και διεκδικητικός.
Εμείς πρέπει να δημιουργούμε το αύριο, εμείς να λύνουμε προβλήματα.

Αν περιμένουμε να μας λύσει τα προβλήματά μας το κεντρικό και μακρινό κράτος των Αθηνών, καλύτερα να αναζητήσετε μία πιο κοινωνική θέση… στην κυβέρνηση ενδεχομένως. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα η άγνοια είναι ανεπίτρεπτη και άκρως επικίνδυνη.

Related posts

Στο 2ο MESSINIA FORUM o Δ. Πτωχός : «Η Πελοπόννησος να γίνει πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα επ’ ωφελεία της Κοινωνίας»

Arcadia Spot KP

Υπογραφή της Σύμβασης Μελέτης αρδευτικών έργων του Φράγματος Ασωπού παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

Arcadia Spot KP

Δημήτρης Πτωχός για ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ EXPO : «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς της Πελοποννήσου»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment