Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Παρουσίαση επετειακού τόμου των 200 χρόνων από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση

Παρουσίαση επετειακού τόμου των 200

Παρουσίαση επετειακού τόμου των 200 χρόνων από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2023 του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις οι οποίες αφορούν στον εορτασμό των 200 χρόνων από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας.


Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στον Ιερό Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας με τίτλο: «Εν Άστρει. Η Εθνική Δευτέρα των Ελλήνων Συνέλευσις (29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823). Τα γεγονότα – οι πρωταγωνιστές – οι αποφάσεις».


Την έκδοση θα παρουσιάσουν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος και η Επιμελήτρια της έκδοσης, Δρ. Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη.


Αξίζει να αναφέρουμε πως ο επετειακός τόμος αποτελεί έκδοση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Related posts

Τι έγινε σαν σήμερα 4 Ιανουαρίου

Arcadia Spot FG

Τι έγινε σαν σήμερα 27 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot FG

Τι έγινε σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot FG

Leave a Comment