Ελλάδα

Τι θα ισχύσει για τις νέες ταυτότητες

Τι θα ισχύσει για τις νέες

Τι θα ισχύσει για τις νέες ταυτότητες . Οι παλιές μας ταυτότητες θα αντικατασταθούν από νέες εκδόσεις σε δύο χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου. Ο υπουργός τόνισε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, και μέχρι τον Αύγουστο του 2026 οι παλιές ταυτότητες δεν θα ισχύουν πλέον.

Οι νέες ταυτότητες εισάγουν μια νέα πραγματικότητα στη ζωή των πολιτών, υποστηρίζοντας την ασφάλεια και αποτρέποντας πλαστογραφίες, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου. Η διαδικασία έκδοσης θα είναι αντίστοιχη με αυτή των εμβολίων, με τους πολίτες να υποβάλλουν αίτηση μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας. Η νέα ταυτότητα θα περιλαμβάνει απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες και θα εκδίδεται μετά από ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα, με κόστος 10 ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου απέρριψε τις εικασίες για γεωχωρικό προσδιορισμό μέσω των νέων ταυτοτήτων, ενώ καταδίκασε τις θεωρίες συνωμοσίας που προβάλλουν παρακολούθηση. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στις ουρές για τις παλαιές ταυτότητες, υποστηρίζοντας ότι αυτές δεν θα έχουν νόημα στο εγγύς μέλλον λόγω της ανανέωσης.

Ο υπουργός απέδωσε τις εντάσεις γύρω από το θέμα των ταυτοτήτων σε πολιτικά παιχνίδια και προσπάθειες εκμετάλλευσης των θρησκευτικών ευαισθησιών. Κάλεσε την εκκλησία να απορρίψει τις προσπάθειες που ενισχύουν τον σκοταδισμό.

Με αυτά τα βήματα, η χώρα μας βαδίζει προς μια νέα εποχή στην ταυτότητα και την ασφάλεια των πολιτών της.

Leave a Comment