Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Πλαστά Χαρτονομίσματα : Πόσα κυκλοφορούν στην αγορά

Πλαστά Χαρτονομίσματα

Πλαστά Χαρτονομίσματα : Πόσα κυκλοφορούν στην αγορά. Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων ευρώ παρέμεινε χαμηλός το 2023, με μόλις 467.000 να αποσύρονται από την κυκλοφορία. Αυτό αντιστοιχεί σε μόλις 16 πλαστά ανά εκατομμύριο γνήσια τραπεζογραμμάτια ευρώ σε κυκλοφορία. Αυτό είναι ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Οι δύο ονομαστικές αξίες που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό πλαστών τραπεζογραμματίων είναι τα 20 και τα 50 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν μαζί σε πάνω από το 70% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

Τα περισσότερα πλαστά τραπεζογραμμάτια ανιχνεύονται εύκολα, καθώς τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους είναι είτε μηδενικά είτε πολύ κακές απομιμήσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είμαστε σε επαγρύπνηση και να γνωρίζουμε πώς να επαληθεύουμε τη γνησιότητα των τραπεζογραμματίων που λαμβάνουμε.

Η γνησιότητα των τραπεζογραμματίων ευρώ μπορεί να επαληθευθεί με τη μέθοδο των τριών ελέγχων:

  • Έλεγχος με την αφή: Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να ανιχνευθούν με την αφή, όπως η υφή του χαρτιού, η ανάγλυφη εκτύπωση και η ιριδίζουσα λωρίδα. Πλαστά Χαρτονομίσματα
  • Οπτικός έλεγχος: Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ έχουν επίσης μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να ανιχνευθούν με την όραση, όπως το ολόγραμμα, ο αριθμός που αλλάζει χρώμα και το υδατογράφημα.
  • Έλεγχος υπό γωνία: Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ έχουν επίσης μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να ανιχνευθούν υπό γωνία, όπως η ιριδίζουσα λωρίδα και το ολόγραμμα.

Εάν υποψιάζεστε ότι ένα τραπεζογραμμάτιο είναι πλαστό, μπορείτε να το συγκρίνετε με ένα τραπεζογραμμάτιο που είναι αποδεδειγμένα γνήσιο. Εάν οι υποψίες σας αποδειχθούν βάσιμες, θα πρέπει να ειδοποιήσετε την αστυνομία.

Η χρήση πλαστών τραπεζογραμματίων για πληρωμές αποτελεί ποινικό αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη. Πλαστά Χαρτονομίσματα

Leave a Comment