Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα Θρησκεία Τοπικά Νέα

Επιτυχημένη Παρουσίαση του Βιβλίου «Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας ως Ιεροκήρυξ Φωκίδος» στη Μεγαλόπολη»

Τιμητική Βράβευση Ομοσπονδιακού Προπονητή Βάδην και Ευχές από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Επιτυχημένη Παρουσίαση του Βιβλίου «Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας ως Ιεροκήρυξ Φωκίδος» στη Μεγαλόπολη”.

Το Σάββατο 27.01.2024, πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσά μας, με μεγάλη επιτυχία, η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας ως Ιεροκήρυξ Φωκίδος», του Αρχιμανδρίτου π. Νεκτάριου Καλύβα. Μία επιτυχία, που όχι μόνο θύμισε τις πάλαι ποτέ πολυπληθείς, επιτυχημένες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας μας, αλλά κατέδειξε, μέσα από την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, που συνειδητά και με έντονη επιθυμία επιλέγει να βρίσκεται στο πλευρό της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την αποδοχή και την έγκριση του έργου που παράγει η νέα Διοίκηση.

Κεντρικοί ομιλητές στην παρουσίαση ήταν, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Ψάρρης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, π. Ιάκωβος Κανάκης και η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Μάνδρας, Γερόντισσα Σιλουανή. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Φιλόλογος Καθηγήτρια, Δημοπούλου Βασιλική, ενώ υπήρχε διαρκής προβολή σε video wall, εικόνων από τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Ιερεμία. Χαιρετισμό και παρουσίαση σύντομου βιογραφικού του εκλιπόντος Ποιμενάρχου, απηύθηνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παν. Μπένος. Στο τέλος της εκδήλωσης, παρετέθη μπουφές εδεσμάτων προς όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν με τους ομιλητές, απόψεις και προσωπικές εμπειρίες για τον αγαπημένο τους Δεσπότη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, Πατέρες της Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κ. Μιχόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, Αλ. Παντούλης, η Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής, Ουρ. Αναγνωστοπούλου, ο εκδότης της εφημερίδας «Γορτυνία». Κ. Καλύβας και ο Αρχαιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας, Κ.Τζιαμπάσης.

Ευχαριστούμε θερμά το Τουριστικό Γραφείο Ζώταλη, για τη μεταφορά επισκεπτών από και προς τη Μεγαλόπολη, τη Βασ. Δημοπούλου για την βιντεοληπτική κάλυψη της εκδήλωσης και την επιμέλεια των ηλεκτρονικών αρχείων που προβλήθηκαν, καθώς και τις κυρίες Χρ. Διαμαντοπούλου και Σ. Λάμπρου, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, για την οργάνωση της αίθουσας, το συντονισμό των παρευρισκομένων και τη διευθέτηση του μπουφέ. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για όσους από τους προσκεκλημένους, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την μικρή, όπως φαίνεται, αίθουσά μας, δεν μπόρεσαν να βρούν θέση, επιμένοντας ωστόσο με ενδιαφέρον και υπομονή να παρακολουθήσουν εώς το τέλος την παρουσίαση.

Related posts

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ: Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο

Arcadia Spot KP

Παρουσίαση Βιβλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Arcadia Spot GZ

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment