Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Πλαστογράφιση διαβατηρίων στην Κυψέλη – 500 ευρώ το κάθε έγγραφο

Πλαστογράφιση διαβατηρίων στην Κυψέλη

Πλαστογράφιση διαβατηρίων στην Κυψέλη . Την Κυριακή στην Κυψέλη της Αθήνας, η αστυνομία ανακάλυψε ένα εργαστήριο πλαστογράφησης διαβατηρίων και άλλων εγγράφων και συνέλαβε έναν 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε ήδη αναφερθεί στις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν. Του αποδίδονται κατηγορίες για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση πλαστών εγγράφων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη διαμονή αλλοδαπών στην Ελλάδα και να διευκολύνει την παράνομη έξοδό τους προς τρίτες χώρες.

Ο 34χρονος συνελήφθη την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, όταν εντοπίστηκε σε ένα όχημα στην περιοχή της Αθήνας. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατασχέθηκε το όχημα και βρέθηκαν 8 πλαστά έγγραφα αλλοδαπών υπηκόων, κλειδιά, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι και σε αποθηκευτικό χώρο του 34χρονου, όπου ανακαλύφθηκε ένα εξελιγμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων, κυρίως χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατασχέθηκαν περίπου 70 διαβατήρια, 121 δελτία ταυτότητας τρίτων χωρών, 48 άδειες διαμονής, 46 άδειες οδήγησης, 22 δελτία ασφάλισης και 5 σφραγίδες τρίτων χωρών. Η τιμή κάθε πλαστού εγγράφου ανέρχεται τουλάχιστον στα 500 ευρώ, και το παράνομο κέρδος υπολογίζεται ότι υπερέβαινε τα 339.500 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για περαιτέρω διερεύνηση.

Related posts

Κύκλωμα με πλαστά τιμολόγια “ξεσκέπασε” η ΑΑΔΕ

Arcadia Spot GZ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαϊνη στην Αθήνα

Arcadia Spot FG

Σύλληψη 19χρονου αλλοδαπού στην Κυψέλη για σεξουαλική παρενόχληση πολλαπλών γυναικών

Arcadia Spot FG

Leave a Comment