Ελλάδα Επικαιρότητα

Πλησιάζει η επιστροφή του Δακτυλίου στην Αθήνα

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αθηνών-Κορίνθου ,λόγω εργασιών

Πλησιάζει η επιστροφή του Δακτυλίου , στο κέντρο της Αθήνας, με την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση του συστήματος μονών-ζυγών. Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, αναμένεται ότι το μέτρο θα επαναληφθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ουσία του μέτρου παραμένει ως έχει, περιορίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων με βάση την ημέρα και τον τελευταίο αριθμό πινακίδας. Τα αυτοκίνητα με περιττούς αριθμούς κυκλοφορούν τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 07:00 έως τις 20:00, και την Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 15:00. Τις αρτιες ημερομηνίες κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμούς πινακίδας που τελειώνουν σε 0, 2, 4, 6, 8, ενώ τις περιττές ημερομηνίες τα αυτοκίνητα με αριθμούς πινακίδας που τελειώνουν σε 1, 3, 5, 7, 9.

Τα μέτρα δεν ισχύουν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εξαιρούνται από αυτούς τους περιορισμούς τα ηλεκτρικά, υβριδικά, αερίου και υγραερίου οχήματα, καθώς και τα αυτοκίνητα EURO 6 με χαμηλές εκπομπές CO2 σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τα όρια του Δακτυλίου καθορίζονται από τις οδούς: “Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας”. Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου.

Οι παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Related posts

Σαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου το ματωμένο σκηνικό με το Νίκο Κοεμτζή

Arcadia Spot GZ

Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Arcadia Spot GZ

53χρονη ημεδαπή συνελήφθη για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment