Ελλάδα Επικαιρότητα Καιρός

Πλησιάζει νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας

Πλησιάζει νέο κύμα κακοκαιρίας

Πλησιάζει νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας. Η κακοκαιρία συνεχίζεται στη χώρα, επηρεάζοντας τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, την Ήπειρο και τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι παρόντες, με τα φαινόμενα να αναμένεται να αποδυναμωθούν έως την Κυριακή πρωί.

Σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι ακόμη πιο ανεπιβεβαίωτος σε οκτώ περιοχές, με ισχυρότερες επιδράσεις καιρικών φαινομένων. Σήμερα, Σάββατο, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, του βορείου Ιονίου, της Ήπειρου, των νοτίων τμημάτων της ανατολικής Πελοποννήσου, και των Κυθήρων.

Αναλυτικότερα για την ανατολική Πελοπόννησο : Πλησιάζει νέο κύμα κακοκαιρίας

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από το μεσημέρι, οι φαινόμενα θα μεταφερθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το βράδυ, αναμένονται στα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι και κυρίως από τα δυτικά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου αναμένεται να εξασθενήσουν πριν το πρωί της Κυριακής. Πλησιάζει νέο κύμα κακοκαιρίας

Οι θερμοκρασίες θα καταγράψουν μικρή πτώση και θα φτάσουν τους 20-22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι, από νοτίων διευθύνσεων, θα πνέουν εντόνως, τοπικά φτάνοντας τους 8 μποφόρ στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το απόγευμα.

Related posts

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Arcadia Spot GZ

Κακοκαιρία “εξπρές”: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Arcadia Spot GZ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment