Ελλάδα Επικαιρότητα Πολιτικά

Προβάδισμα Κασσελάκη έναντι της Αχτσιόγλου

efi-axtsioglou-stefanos-kasselakis

Προβάδισμα Κασσελάκη έναντι της Αχτσιόγλου φαίνεται πως υπάρχει μετά από τις χθεσινές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Πιο συγκεκριμένα η διαφορά υπολογίζεται περίπου στις εννέα μονάδες που του δίνει προβάδισμα επί της Αχτσιόγλου για το β’ γύρο, αλλά όχι και τη σιγουριά της επικράτησης.

Στο σύνολο ψήφισαν 146.635 πολίτες για την εκλογή του προέδρου του κόμματος. Μάλιστα στο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν πως πρόκειται για μέλη παλιά και νέα και όχι για απλούς φίλους όπως είχε συμβεί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ», άλλωστε, είπαν με τον τρόπο τους τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο, όμως, που έχει και μεγαλύτερη βαρύτητα στο εσωτερικό του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα είναι παρών στην επόμενη ημέρα.

Όσο αφορά την διαδικασία γκρίνια υπήρξε για την μεγάλη καθυστέρηση της διαδικασίας. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα περίμεναν μέχρι και ένα δίωρο για να ασκήσουν το δικαίωμα του λόγω της ύπαρξης μόνο ενός τάμπλετ.

Από την Κουμουνδούρου πάντως απ’ότι φαίνεται δεν ανέμεναν τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Η βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας Έφη Αχτσιόγλου δεν στηρίζεται μόνο στις ψήφους όσων ψήφισαν Ευκλείδη Τσακαλώτο και Στέφανο Τζουμάκα στον πρώτο γύρο. Απεναντίας στηρίζεται και στον κομματικό πατριωτισμό αυτών που δεν επιθυμούν στο “τιμόνι” κάποιον που μέχρι πριν μερικούς μήνες δεν ήταν καν μέλος του κόμματος.

Αυτό αποτυπώνεται στις μερικές δεκάδες χιλιάδες που είχαν ψηφίσει πέρυσι τον Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν εμφανίστηκαν χθες Κυριακή στις κάλπες, καθώς και στα μέλη του κόμματος πριν το Μάιο του 2022 οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει πέρυσι.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που δεν ψήφισαν υπολογίζεται περίπου στις 50.000 και μπορούν πιθανώς να αλλάξουν τα δεδομένα.

Με βάση τις πληροφορίες δεδομένη θεωρείται και η στήριξη του Νίκου Παππά στον κ. Κασσελάκη λόγω του ότι βρίσκεται πιο κοντά τους προγραμματικά.

Ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να φανεί ενωτικός. Προσφέροντας ακόμα και αξιώματα στους ανθυποψήφιους του. Αυτό θα γίνει σκεπτόμενος και το έκτακτο συνέδριο του Νοεμβρίου, που αν γίνει τότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η τελική μάχη επικράτησης, με την πιθανότητα της διάσπασης να διαφένεται στον ορίζοντα.

Παρακάτω θα δούμε τις δηλώσεις Κασσελάκη-Αχτσιόγλου μετά αυτή την πρώτη αναμέτρηση.

Κασσελάκης: “Έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η χώρα σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», ανέφερε στη δήλωσή του στην Κουμουνδούρου ο νικητής του πρώτου γύρου της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όπου είχα πάει την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε «να αντέξεις», λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν, τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν «είσαι η ελπίδα μας». Θέλω να τους πω ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι μόνος μου, και για να γίνει η ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί την ιστορία του τόπου».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη δήλωσή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες στη Λιβύη. «Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών. Αυτοί είναι οι ήρωες της κοινωνίας».

Ακολούθως ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους του εθελοντές, όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν για τη δική μου καμπάνια αλλά και τη διαδικασία των εκλογών».

Αχτσιόγλου: “Η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική”

Η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες ήταν «η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας», «σας καλώ τώρα να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στις δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Κουμουνδούρου. Σημείωσε ότι «η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι».

Ειδικότερα, η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά για την παράταξη μας, 146.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, για την ενδυνάμωση της Αριστεράς στη σύγχρονη εποχή, για ένα κόμμα που θα είναι ισχυρό, σύγχρονο, που θα μπορεί να μας οδηγήσει και πάλι στη νέα νικηφόρα μας πορεία». Η κ. Αχτσιόγλου ευχαρίστησε όλες και όλους για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι «ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθενται στις αξίες μας που διαχρονικά υπηρετούμε με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα».

«Σας καλώ τώρα να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή», είπε, «η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι». «Και μιλώ», πρόσθεσε, «για τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο στη Βουλή και την κοινωνία. Αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης».

Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων» και ότι «έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, να είμαστε ειλικρινείς για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε». Σημείωσε ότι «αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της Δεξιάς. Και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί». «Μαζί λοιπόν για τους αγώνες που έρχονται και για τη ζωή που μας αξίζει», είπε ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της.

Πηγή: CNN Greece


Related posts

Στέφανος Κασσελάκης : Ευρωεκλογές – Η Αλλαγή στην Υποχρεωτική Θητεία

Arcadia Spot GZ

Τσικνοπέμπτη στη Στεμνίτσα με το Στέφανο Κασσελάκη

Arcadia Spot GZ

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα στην Τρίπολη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment