Top News Επικαιρότητα Καιρός

Πρόγνωση Καιρού: Άστατες Συνθήκες και Συνεχή Εξέλιξη του Καιρού Αυτή την Εβδομάδα

ΚΑΙΡΟΣ: Τι προβλέπουν οι Μετεωρολόγοι για το Πάσχα

Πρόγνωση Καιρού: Άστατες Συνθήκες και Συνεχή Εξέλιξη του Καιρού Αυτή την Εβδομάδα. Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να εμφανιστεί αστάθεια σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει ότι από σήμερα θα παρουσιαστεί μια διαταραχή στον καιρό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται η εμφάνιση κάποιων συννεφιών σε πολλές περιοχές, με τοπικές βροχές να επηρεάζουν ιδίως τα κεντρικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Όσο πιο προς τα νότια βρισκόμαστε, δηλαδή στις περιοχές της Κρήτης και του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το διάστημα με ηλιοφάνεια.

Όσον αφορά τους ανέμους, αναμένεται να μην προκαλέσουν προβλήματα στο Ιόνιο, ενώ θα πνέουν από διάφορες κατευθύνσεις με ασθενείς και μέτριες εντάσεις. Στο Αιγαίο, αναμένεται να πνέει τοπικά ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμαίνεται από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στην Αττική, αναμένεται να ξεκινήσει η μέρα με ηλιοφάνεια, ενώ κοντά στο μεσημέρι και το απόγευμα θα εμφανιστούν λίγα τοπικά σύννεφα. Ο βοριάς θα πνέει στον νότιο Ευβοϊκό με μέτριες και ισχυρές εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία κοντά στο μεσημέρι αναμένεται να φτάσει τους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ήπιο καιρό, αλλά αργότερα αναμένεται η εμφάνιση συννεφιάς και τοπικών βροχών, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί στον Θερμαϊκό με μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Όσον αφορά την εβδομάδα, αναμένεται να παρατηρηθούν συνεχή σκαμπανεβάσματα του καιρού. Την Τρίτη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία. Την Τετάρτη φαίνεται να ολοκληρώνεται η κακοκαιρία, αλλά αναμένονται έντονα φαινόμενα κυρίως στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο. Από την Πέμπτη, αναμένεται βελτίωση του καιρού, αλλά εξακολουθούν να παρουσιάζονται άστατες καιρικές συνθήκες έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμαίνονται υψηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 βαθμών Κελσίου στα βόρεια, μεταξύ 16 και 18 στη Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο, μεταξύ 15 και 17 στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και μεταξύ 16 και 18 βαθμών Κελσίου στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Related posts

Επιδείνωση του καιρού από αύριο έως την Παρασκευή

Arcadia Spot FG

Leave a Comment