Επικαιρότητα Οικονομία

Πτώση της τιμής της βενζίνης μέσα στο επόμενο έτος

Πτώση της τιμής της βενζίνης

Πτώση της τιμής της βενζίνης μέσα στο επόμενο έτος. Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής ελεγκτικών, οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPGM, η πτώση της τιμής της βενζίνης είναι θέμα χρόνου και αναμένεται να συμβεί το επόμενο έτος. Η τρέχουσα υψηλή τιμή της βενζίνης έχει δημιουργήσει δυσκολίες για τους καταναλωτές, αλλά αυτό το φαινόμενο δεν είναι περιορισμένο στην Ελλάδα, αλλά επηρεάζει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και των καυσίμων οφείλονται στην ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία, στις γεωπολιτικές εντάσεις και στην περιορισμένη παραγωγή από τις χώρες παραγωγής πετρελαίου. Επίσης, η απόφαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να περιορίσουν την παραγωγή συνέβαλε στην αύξηση των τιμών.

Ωστόσο, η KPGM προβλέπει ότι το επόμενο έτος θα υπάρξει σημαντική πτώση στην τιμή του πετρελαίου λόγω αυξημένης παραγωγής από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και μείωσης της ζήτησης από τους καταναλωτές. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η μέση τιμή ενός βαρελιού Brent (χρησιμοποιούμενο ως αναφορά στην Ευρώπη) θα είναι περίπου 60 δολάρια το 2024, με πτώση κατά περίπου 25% σε σχέση με το παρόν.

Παρόλα αυτά, η πτώση της τιμής της βενζίνης στα 1,40 ευρώ ανά λίτρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να αργήσει να επέλθει και θα απαιτήσει περίπου τρία χρόνια. Όσον αφορά το ντίζελ, αναμένεται να κυμαίνεται στα 1,3 ευρώ ανά λίτρο σε τρία χρόνια από σήμερα. Τέλος, η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου έχει συμβάλει στην ακρίβεια των εισαγωγών αργού πετρελαίου, αλλά προβλέπεται ότι το ευρώ θα ανακάμψει έναντι του δολαρίου καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει.

Related posts

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Arcadia Spot GZ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γάλα – Οι τιμές του πρόβειου και του κατσικίσιου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment