Επικαιρότητα

Πότε θα δούμε τη ”Μπλε Πανσέληνο” του Οκτωβρίου

mple-panselinos-oktovrios

Ο Οκτώβριος μας κάνει ποδαρικό με διπλή πανσέληνο. Σήμερα, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μια από τις πανσελήνους που πρόκειται να γίνουν αυτό το μήνα.

Η σημερινή πανσέληνος ονομάζεται της ”Συγκομιδής” και αυτό γιατί σχετίζεται άμεσα με το χώρο της γεωργίας, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία συνέπιπτε με τις γεωργικές εργασίες των αγροτών που τα παλαιότερα χρόνια δούλευαν έως αργά το βράδυ, με βοήθεια το φως του φεγγαριού.Στη πραγματικότητα, η πανσέληνος αυτή κάνει την εμφάνιση της τον Σεπτέμβριο και όχι τον Οκτώβρη. Συγκεκριμένα, για το έτος 2019 είχε εμφανιστεί στις 13 Σεπτέμβρη.

Η Μπλε Πανσέληνος του Οκτωβρίου

Τέλος του μήνα, στις 31 Οκτωβρίου αναμένεται η εντυπωσιακή ”Μπλε Πανσέληνος”. Το όνομα της δεν οφείλεται στο χρώμα του φεγγαριού καθώς δεν είναι μπλε, ονομάζεται έτσι γιατί είναι η δεύτερη κατά σειρά πανσέληνος του μήνα. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει περίπου ανά 2.5 με 3 χρόνια.

Φέτος, συμπίπτει και με τον εορτασμό του Halloween.

Την τύχη να απολαύσουν αυτό το εντυπωσιακό φεγγάρι, θα έχουν οι κάτοικοι όλης της Ευρώπης, Βόρειας – Νότας Αμερικής, η Ινδία και η Ασία. Το ”μπλε φεγγάρι” δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας που μένουν στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας.

*Με πληροφορίες από Cnn.gr

Related posts

Δωρεάν είσοδος σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους απόψε (30/08)

Arcadia Spot GZ

Σελήνη: Την Τετάρτη 30 Αυγούστου η «Μπλε Υπερπανσέληνος»

Arcadia Spot KP

Leave a Comment