Επικαιρότητα

Π. Νίκας για την αρχαιολογική έρευνα επιφανείας στην Άνω Μεσσηνία

arxaianomessinia

Π. Νίκας για την αρχαιολογική έρευνα: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει την αρχαιολογική έρευνα επιφανείας στην Άνω Μεσσηνία η οποία διενεργείται στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος 2020 – 2024, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ΕΦΑ Μεσσηνίας, σε επιφάνεια περίπου 30.000 στρεμμάτων.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντησή του, εχθές Δευτέρα 31 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την επικεφαλής του πιο πάνω προγράμματος δρα Ελένη Ζυμή επίκουρη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επισκέπτρια ερευνήτρια στο Wolfs on College της Οξφόρδης.

Η επιστήμονας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με τα αποτελέσματα της φετινής περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Το εν λόγω πενταετές πρόγραμμα στην Άνω Μεσσηνία, που έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ, αφορά αρχαιολογική έρευνα (επιφανειακή, γεωφυσική, γεωμορφολογική, δοκιμαστικές τομές μικρής κλίμακας, πυρηνοληψίες), χαρτογράφηση των υφιστάμενων μνημείων και εντοπισμό πιθανών νέων αρχαιολογικών θέσεων στην πιο πάνω περιοχή.

Related posts

Το Champions League Ποδοσφαίρου Κωφών κατέκτησε ο ΠΑΟΚΜ

Arcadia Spot NG

Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

Arcadia Spot NG

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 4 Συλλήψεις για κλοπή

Arcadia Spot NG

Leave a Comment