Ελλάδα Επικαιρότητα

Σδούκου : Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος με τους έξυπνους μετρητές

Σδούκου : Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος με τους έξυπνους μετρητές

Σδούκου : Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος με τους έξυπνους μετρητές.

Tρεις φορές φθηνότερα κατά τις ώρες της ημέρας που υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής, όπως συμβαίνει τις μεσημβρινές ώρες του καλοκαιριού, προσφέρουν προμηθευτές ρεύματος στην Ευρώπη κάτι που πρέπει να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, με την επέκταση των έξυπνων μετρητών κατανάλωσης.

Η κα Σδούκου, μιλώντας στο συνέδριο Ecomobility που πραγματοποιείται στην Αθήνα, τόνισε ότι η δυναμική τιμολόγηση είναι ήδη σε ισχύ στην Ελλάδα και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις ώστε η αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων να συνοδευτεί από τη βέλτιστη χρήση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να γίνεται όταν οι τιμές είναι χαμηλές και να σταματά όταν η ζήτηση είναι υψηλή. Αυτό μπορεί να γίνει με την ψηφιοποίηση του δικτύου, τους έξυπνους μετρητές και την εισαγωγή δυναμικής τιμολογησης στους λογαριασμούς ώστε να υπάρχει κίνητρο για τους καταναλωτές να προσαρμόζουν τις ώρες φόρτισης, κάτι που γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία και η Μ.Βρετανία» Σδούκου : Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός προβλέπει ότι το 2030 θα κυκλοφορούν 500.000 ηλεκτρικά οχήματα στους ελληνικούς δρόμους.

Η κα Σδούκου ανέφερε ότι ο εξηλεκτρισμός των μεταφορών πρέπει να προχωρήσει παράλληλα με το «πρασίνισμα» της παραγωγής ρεύματος. Αυτό θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται να δρομολογηθεί το πρώτο ηλεκτρικό φέρι-μπόουτ στην γραμμή Γαλατάς-Πόρος. Το φέρι θα ενταχθεί στην πρωτοβουλία GR-eco islands, η οποία στοχεύει στην ηλεκτροκίνηση των μεταφορών στα ελληνικά νησιά.

Στο ίδιο συνέδριο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μανούδης αποκάλυψε ότι από τους 10.000 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας, μόνο το 6% έχουν δηλωθεί στον Διαχειριστή (όπως προβλέπει ο νόμος).

Related posts

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος: Απρίλιος 2024

Arcadia Spot KP

Χαμηλότερες Χρεώσεις στα Πράσινα Τιμολόγια του Ρεύματος για τον Μήνα Μάρτιο

Arcadia Spot GZ

Τιμολόγια Ρεύματος: Σημαντικές Μειώσεις για τον Μάρτιο

Arcadia Spot KP

Leave a Comment