Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Σκυλακάκης : Λιγότερο από 0,14 ευρώ το πράσινο τιμολόγιο

Σκυλακάκης

Σκυλακάκης : Λιγότερο από 0,14 ευρώ το πράσινο τιμολόγιο.

Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι ο ανταγωνισμός είναι ένας από τους παράγοντες που θα βοηθήσουν στην μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι:

  • Οι τιμές στο πράσινο τιμολόγιο, το οποίο είναι ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο, θα είναι χαμηλότερες από αυτές του Νοεμβρίου και του Οκτωβρίου, που ήταν σε ισχύ οι οριζόντιες επιδοτήσεις.
  • Τα μπλε τιμολόγια, τα οποία είναι σταθερά, είναι επίσης πολύ ανταγωνιστικά, με τιμές ακόμη και κάτω από 15 σεντς η κιλοβατώρα.
  • Οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, άνω του 40%. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των τιμολογίων τους θα είναι ακόμη πιο χαμηλές από αυτές που προσφέρουν οι πάροχοι και θα διαμορφωθούν σε προ κρίσεως επίπεδα.

Ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να απλοποιήσει την αγορά ενέργειας και να διευκολύνει τους καταναλωτές να επιλέξουν το κατάλληλο τιμολόγιο για τις ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει ομαδοποιήσει τα 130 διαφορετικά τιμολόγια σε 4 κατηγορίες: πράσινο, μπλε, κίτρινο και ροζ.

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση των καταναλωτών για το πώς λειτουργεί το σύστημα της αγοράς ενέργειας είναι απαραίτητη για να μπορέσουν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που τους παρέχονται.

Related posts

Τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας : Πτώση το Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Υποχώρηση Τιμών : Μείωση Κόστους Ηλεκτρικού Ρεύματος για το Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Χαμηλότερες χρεώσεις για το «πράσινο» τιμολόγιο Φεβρουαρίου από τη ΔΕΗ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment