Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας : Πτώση το Φεβρουάριο

Διακοπή ρεύματος στην Τρίπολη στις 07/04/2024

Τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας : Πτώση το Φεβρουάριο. Η τελευταία μηνιαία έρευνα του HEPI για τις λιανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, που διεξάγεται από τις ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας μαζί με την εταιρεία Vaasa ETT, αναφέρει μια σημαντική μείωση στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και μια επιστροφή του φυσικού αερίου σε προ κρίσης επίπεδα τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα.

Η μέση τιμή για την οικιακή κιλοβατώρα μειώθηκε κατά 3%, φθάνοντας στα 22,97 σεντς ανά κιλοβατώρα (συμπεριλαμβανομένων φόρων και τελών), χαμηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ που ήταν 24,85 σεντς. Συνεπώς, η τιμή του ηλεκτρικού κατατάσσεται στην 16η θέση ανάμεσα σε 33 ευρωπαϊκές πόλεις.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η τιμή στην Αθήνα μειώθηκε κατά 10% σε μηνιαία βάση, φθάνοντας στα 6,94 σεντς ανά κιλοβατώρα. Αυτή η μείωση είναι το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης στην ΕΕ, μαζί με την Εσθονία, και είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ που ήταν 10,54 σεντς.

Τον περασμένο μήνα, η τιμή στην Αθήνα ήταν η 20η φθηνότερη ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκές πόλεις. Η μείωση της τιμής σε ετήσια βάση φθάνει στο 36%, επαναφέροντας τα επίπεδα προ κρίσης.

Related posts

Παγκόσμια Πτώση Τιμών Φυσικού Αερίου: Καιρικές Συνθήκες και Οικονομική Επιβράδυνση Προκαλούν Μείωση Ζήτησης

Arcadia Spot GZ

Υποχώρηση Τιμών : Μείωση Κόστους Ηλεκτρικού Ρεύματος για το Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Χαμηλότερες χρεώσεις για το «πράσινο» τιμολόγιο Φεβρουαρίου από τη ΔΕΗ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment