Top News Ελλάδα Επικαιρότητα Πολιτικά

Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

KASSELAKIS-2-1

Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέχθη μετά τη δεύτερη ψηφοφορία της χθεσινής Κυριακής. Μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε το 57% των ψήφων. Αντιθέτως η Έφη Αχτσιόγλου συγκέντρωσε το 43% των ψήφων. Στο σύνολο ψήφισαν περίπου 135 χιλιάδες μέλη.

Χαρακτηριστικά σημείωσε για την Έφη Αχτσιόγλου: “Στις εκλογές ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Από αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά”. Επίσης σημείωσε : ” Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας”. Ύστερα ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά και όλους τους εθελοντές της εκλογικής του καμπάνιας.

Αργότερα η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη για να τον συγχαρεί για την νίκη του. Λίγο αργότερα η κα. Αχτσιόγλου προχώρησε σε δηλώσεις: “Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθαν στην κάλπη” τόνισε η κα Αχτσιόγλου. “Αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον κόσμο“.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε: “έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη“. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο ευχαρίστησε “τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας“.

Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε: ” Η νίκη είναι του κόσμου”.

Η Αθηνά Λινού μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων τόνισε: “Σημασία είναι να έχουμε κι ένα ισχυρό κόμμα. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει σύμπνοια για το καλό της χώρας“.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτηση του στο Facebook σχολίασε: “Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά“.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει μήνυμα ενότητας από την προηγούμενη μέρα για όποιο αποτέλεσμα και να προέκυπτε από τις εκλογές: “Τους μεγάλους αγώνες θα τους δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι“. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τόσο με την Έφη Αχτσιόγλου όσο και με τον Στέφανο Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Το μέλος πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας πρόσθεσε: “Η ενότητα του κόμματος είναι δεδομένη. Βασικό στοιχείο η συλλογική προσπάθεια

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε: “Πιστεύω ότι ο Στέφανος μπορεί να μας φέρει σε νικηφόρα πορεία πολύ γρήγορα“. Ενώ μάλιστα τόνισε: Φαίνεται ότι το πάρα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα δημιούργησε μία ανάγκη για τεράστια αλλαγή. Να σας θυμίσω ότι όλοι άλλοι υποψήφιοι είχαμε θητείες υπουργικές. Ήταν πολύ εμφατική η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη“.

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης : Ευρωεκλογές – Η Αλλαγή στην Υποχρεωτική Θητεία

Arcadia Spot GZ

Τσικνοπέμπτη στη Στεμνίτσα με το Στέφανο Κασσελάκη

Arcadia Spot GZ

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα στην Τρίπολη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment