Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Σταθμοί του μετρό έγιναν εμπόλεμη ζώνη -14 συνελήφθησαν

Σταθμοί του μετρό έγιναν εμπόλεμη ζώνη

Σταθμοί του μετρό έγιναν εμπόλεμη ζώνη -14 συνελήφθησαν. Στους 14 συλληφθέντες, υπάήρχε ένα άτομο που φορούσε κράνος και προσπάθησε χθες κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον σταθμό του μετρό να ανάψει φωτιά στα βαγόνια. Αυτή η ενέργεια εκτυλίχθηκε ενώ υπήρχε κόσμος μέσα στα βαγόνια, προκαλώντας έντονο κίνδυνο.

Πρόκειται για έναν 27χρονο άνδρα, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2014 σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, καθώς είχε παραβιάσει τον νόμο φέροντας βεγγαλικά.

Στη συνέχεια, αυτό το άτομο κρατούσε ένα μεγάλο μπιτόνι και έριχνε μέσα εύφλεκτο υλικό, ενώ η κατάσταση ήταν εξαιρετικά αποπνικτική και υπήρχουν έντονες συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, καθώς και κίνδυνος για τους επιβάτες που βρισκόντουσαν στα βαγόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτό το άτομο ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, ενώ οι συνολικά 14 συλληφθέντες ανήκουν σε αμφίρροπες ομάδες που συγκρούονταν. Σταθμοί του μετρό έγιναν εμπόλεμη ζώνη

Παράλληλα, η Αστυνομία διεξάγει μια ένορκη διοικητική έρευνα σχετικά με όσα συνέβησαν στην πλατεία Βικτωρίας λίγο μετά την επίθεση εναντίον δύο αστυνομικών από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, με αποτέλεσμα να καταγραφεί σε βίντεο η ξυλοκοπία ενός ατόμου από αστυνομικούς κατά την προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν.

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες, και ότι θα διεξαχθεί άμεση διοικητική έρευνα για να διευκρινιστούν τα γεγονότα και να αναληφθούν ευθύνες εφόσον απαιτείται.

Related posts

Σαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου το ματωμένο σκηνικό με το Νίκο Κοεμτζή

Arcadia Spot GZ

Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Arcadia Spot GZ

53χρονη ημεδαπή συνελήφθη για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment