Ελλάδα Επικαιρότητα

Στην περίπτωση της Νέας Αγχιάλου συνέβησαν 15 φωτιές.

φωτττιια

Στην περίπτωση της Νέας Αγχιάλου συνέβησαν 15 φωτιές σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι οποίες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα. Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, επισήμανε ότι η φωτιά κινούνταν με ταχύτητα 6 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το λίβανο (διαδικασία πυρκαγιάς) ήταν τόσο δυνατό που ξεπερνούσε το όχημα των πυροσβεστών.

Στη Ρόδο, που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πυρκαγιών, επιχειρούν 25 αεροσκάφη, από τα οποία 17 είναι ελληνικά και 8 ανήκουν σε άλλες χώρες. Η χώρα διαθέτει συνολικά 89 αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης, μια ποσότητα που συγκρίνεται με τις Ιταλία και την Ισπανία.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς για 16 ημέρες υπάρχει επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους, και το λίβανο μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Οι φυσικές δυνάμεις υπερτερούν και η κατάσταση απαιτεί έντονες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες για την καθυστερημένη ανταπόκριση των κρατικών αρχών στη Ρόδο, με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου να επισημαίνει τον κίνδυνο ενός ολοκαυτώματος.

Related posts

Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ: Πάνω από 120 επιχειρήσεις συμμετέχουν, προσφέροντας 2.500 θέσεις εργασίας

Arcadia Spot GZ

Η Κλιματική Αλλαγή και οι Αναποτελεσματικές Πολιτικές της Κυβέρνησης

Arcadia Spot GZ

Ξέσπασε φωτιά στη Νέα Μάκρη | Σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment