Ελλάδα Επικαιρότητα

Η Κλιματική Αλλαγή και οι Αναποτελεσματικές Πολιτικές της Κυβέρνησης

Η Κλιματική Αλλαγή και οι Αναποτελεσματικές Πολιτικές

Η Κλιματική Αλλαγή και οι Αναποτελεσματικές Πολιτικές της Κυβέρνησης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, για το Περιβάλλον, τα Ζώα , το Κυνήγι προσυπογράφει το Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, αναφορικά με τις αποφάσεις, τους σχεδιασμούς, τους χειρισμούς και τα μέτρα, που πρέπει να πάρει η Πολιτεία, η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να μη ζήσουμε άλλες τέτοιες ασύλληπτες καταστροφές, όπως φέτος με τις φωτιές και τις πλημμύρες.
https :// dasarxeio. com /2023/10/11/129966/
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Πολιτεία και οι Δομές της κλείνουν τα αυτιά στους ειδικούς και χαράζουν πολιτικές που νομοτελειακά, όπως μέχρι τώρα και όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, έχουν τραγικά καταστροφικές συνέπειες.

Το κουκούλωμα των πολιτικών αυτών και των ευθυνών των αρμοδίων με το επιχείρημα της κλιματικής κρίσης, αντί της πολιτικής αυτοκριτικής, θα επιδεινώσει τη κατάσταση ακόμη πιο πολύ στο κοντινό μέλλον.

Η κλιματική κρίση είναι φυσικά εδώ και δείχνει ξεκάθαρα τα δόντια της, είναι παρούσα, τη ζούμε κυριολεκτικά στο πετσί μας, αλλά ένα οργανωμένο και σύγχρονο κράτος οφείλει να έχει επιχειρησιακό σχέδιο, όπως έχουν όλα τα σοβαρά κράτη, μείωσης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης αντί του απόλυτου χάους που επικράτησε στις τελευταίες πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Η κλιματική κρίση θα έπρεπε να είναι στη κορυφή της ατζέντας της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων αντί των ανούσιων και παλαιοκομματικών κοκορομαχιών, αυτάρεσκων δηλώσεων περί επιτελικού κράτους και του “μπεοϊσμού”, που επιλέγουν. Εμείς οι πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας δεν αντέχουμε πια άλλους νεκρούς,
ανθρώπους και ζώα, άλλη καταστροφή της φύσης, άλλη εξαφάνιση ολόκληρων χωριών και κόπων μιας ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Το μοναδικό μνημείο της φύσης, το δάσος της Δαδιάς, χρειάζεται 1,5 αιώνα για να αναγεννηθεί σύμφωνα με τους ειδικούς .
Οι χιλιάδες ζωές όμως που χάθηκαν, χάθηκαν για πάντα.

Related posts

Στην περίπτωση της Νέας Αγχιάλου συνέβησαν 15 φωτιές.

Arcadia Spot GZ

Ποιές περιοχές απειλούνται στη Μεσόγειο από καύσωνες και πυρκαγιές

Arcadia Spot FG

Πράσινο Κίνημα: Μόνο με πρόληψη αντιμετωπίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment