Υγεία Χρήσιμες συμβουλές

Συμβουλές για να μην ιδρώνεις το καλοκαίρι

ιδρώτας

Η εφίδρωση είναι μια απόλυτα φυσιολογική και υγιής λειτουργία του σώματος, και συμβαίνει προκειμένου να υπάρχει ισορροπία της εσωτερικής μας θερμοκρασίας, με την εξωτερική.

Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση της υπεριδρωσίας, κατά την οποία υπάρχει υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες, γεγονός που πολλές φορές μας φέρνει σε αμηχανία.

Τα αίτια της εφίδρωσης είναι διαφορετικά για τον καθένα, όμως τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση;

Εδώ, λοιπόν, είναι μερικές συμβουλές για να μην ιδρώνεις το καλοκαίρι σε υπερβολικό βαθμό.

Αντιδρωτικά

Τα αντιδρωτικά προϊόντα είναι διαφορετικά από τα αποσμητικά. Στην ουσία τα αποσμητικά εξαλείφουν τη μυρωδιά που προκαλείται από την εφίδρωση. Το αντιιδρωτικό όμως, εμποδίζει τους ιδρωτοποιούς αδένες και τους φράζει.

Επέλεξε τα σωστά υφάσματα

Λινά και βαμβακερά απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα και τις οσμές, διατηρώντας το σώμα μας πιο δροσερό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αποφύγετε ελαστικά και ρούχα φτιαγμένα από πολυεστέρες.

Σωστή ενυδάτωση

Η κατανάλωση νερού μπορεί να βοηθήσει στην ψύξη του σώματος και στη μείωση της εφίδρωσης. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη και αλκοόλ, καθώς και οι δύο αυτές ουσίες μπορούν να αυξήσουν τη θερμοκρασία μας κάνοντάς μας να ιδρώνουμε.

Μικρά γεύματα

Η τακτική κατανάλωση γευμάτων, αλλά μικρής ποσότητας, μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούμε δροσεροί, λόγω της μεταβολικής θερμότητας που απαιτείται για τη διάσπαση της τροφής.

Σωστή διατροφή

Η διατροφή μας ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να περιέχει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και νερό. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Related posts

Συμβουλές για την αποφυγή κλοπών κατά τη διάρκεια των διακοπών

Arcadia Spot GZ

ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΥΠΕΡΗΧΩΝ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (pics)

Arcadia Spot FG

Διατροφικές Οδηγίες για θερμό κλίμα και άσκηση από τον διατροφολόγο Δ. Μπερτζελέτο

Arcadia Spot KP

Leave a Comment