Ελλάδα Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA ,πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:30 π.μ. . Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, καθώς η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε κατάσταση έντασης μετά τα βίαια επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Στη συνέχεια, προγραμματίζεται μια διευρυμένη σύσκεψη υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης αρμόδιοι υπουργοί. Στη συνάντηση αυτή έχουν κληθεί οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών σωματείων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Περίπου στις 12:00 μ.μ., μετά τη διευρυμένη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις που θα μεταδοθούν ζωντανά.

Στόχος των επαφών αυτών είναι η λήψη σημαντικών πρωτοβουλιών από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της προκλητικής οπαδικής βίας. Είναι σημαντικό να εξευρεθούν αποτελεσματικές λύσεις και να εφαρμοστεί ο νόμος για τη λειτουργία των οπαδικών συνδέσμων.

Η παρουσία του κ. Τσεφέριν σε αυτήν τη συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η UEFA διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία στον τομέα αυτόν.

Σημειώνεται ότι παρόμοια προσέγγιση είχε υιοθετηθεί περίπου πριν από έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, καθορίζοντας αυστηρές ποινές και αυξημένους ελέγχους στη λειτουργία των λεσχών που σχετίζονται με τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Παρά τα μέτρα αυτά, μετά από έναν χρόνο, ένας άλλος φίλαθλος έχασε τη ζωή του, αυτή τη φορά λόγω των συγκρούσεων με “εισαγόμενους” χούλιγκαν από την Κροατία.

Related posts

Προφυλακισμένοι οι 105 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Arcadia Spot GZ

Τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Νέα Φιλαδέλφεια

Arcadia Spot GZ

Τρεις φίλαθλοι της ΑΕΚ στο νοσοκομείο, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment