Ελλάδα Επικαιρότητα

Τέμπη: Προανάκριση από ανώτατο δικαστικό με εντολή Ντογιάκου

Προανάκριση από ανώτατο δικαστικό έβαλε σε λειτουργία με εντολή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Πιο συγκεκριμένα ο Κος Ντογιάκος έχει αναθέσει την προανακριση για το σιδηροδρομικό δυστήχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Την έρευνα για την τραγωδία έχει αναλάβει το τμήμα τροχαίας Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και στο αστυνομικό τμήμα της Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις. Ταυτόχρονα οι προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες συνεχίζονται σε δύσκολες συνθήκες. Οι κυρίως προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια όπου η σφοδρότητα της σύγκρουσης είχε τεράστιες επιπτώσεις.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 36 και των τραυματιών σε 85. Για νοσηλεία παραμένουν ακόμα οι 53 από τους 85 τραυματίες. στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Οι οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Πηγή CNN Greece

Related posts

Γιώργος Παπαηλιού για τα Τέμπη

Arcadia Spot GZ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά τη μνήμη των νεκρών στα Τέμπη έναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα

Arcadia Spot GZ

Τέμπη : Επισόδεια στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της πορείας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment