Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε τις δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2024 για τα ακίνητα.

Οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ισορροπία στην στεγαστική αγορά με αύξηση των διαθέσιμων ακινήτων προς ενοικίαση, ιδιαίτερα για τους νέους, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών και η στήριξη των κατασκευών.

Ειδικότερα, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:

  • Επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές.
  • Αύξηση της φοροαπαλλαγής για δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων από το 40% στο 100%.
  • Ξεκίνημα του Προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», το οποίο στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών μέσω της αξιοποίησης κενών ιδιωτικών κατοικιών.
  • Επέκταση της αναστολής του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για μια ακόμη χρονιά.
  • Μέτρα περιορισμού της Golden Visa, με αύξηση των ορίων για να γίνονται ουσιαστικότερες επενδύσεις αλλά και εξαίρεση για τα διατηρητέα ακίνητα.

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε επίσης τις δράσεις για τη στεγαστική πολιτική που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35% από το 2019, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών έως τις 800 χιλ. ευρώ, ο διπλασιασμός του ορίου επένδυσης για την Golden Visa από τις 250.000 στις 500.000 ευρώ για περιοχές μεγάλης ζήτησης, η ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

«Στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε βάλει τα ζητήματα της στεγαστικής αγοράς πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.tunesharemore_vertadd_photo_alternate

Related posts

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

ΕΝΦΙΑ 2024: Πληρωμή σε 11 δόσεις και έκπτωση 10% για ασφαλισμένα ακίνητα

Arcadia Spot GZ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γάλα – Οι τιμές του πρόβειου και του κατσικίσιου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment