Ελλάδα Επικαιρότητα

Τα προγράμματα προεργασίας της ΔΥΠΑ είναι μία απάτη;;;

Το Σάββατο η 2η εκδήλωση «JobReady by DYPA»

Τα προγράμματα προεργασίας της ΔΥΠΑ είναι μία φούσκα;;;. Η ομάδα του ArcadiaSpot προσεγγίστηκε από ένα νέο , ο οποίος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα με πρόγραμμα προεργασίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) . Μας περιέγραψε τις σκέψεις και του προβληματισμούς του όσον αφορά αυτά τα προγράμματα.

“Είμαι 27 χρονών απόφοιτος Πανεπιστημίου. Ξεκίνησα να εργάζομαι με πρόγραμμα προεργασίας τέλη Ιουλίου και το μόνο που έχω να πω είναι ΚΡΙΜΑ.

Αρχικά για να μπεις σε τέτοιο πρόγραμμα δεσμεύεσαι ότι δεν παρακολουθείς κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης ή εκπαίδευσης, ούτε πρόκειται να παρακολουθήσεις μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο μεταπτυχιακό ή κάποιο σεμινάριο. Αυτό είναι κάτι που το θεωρώ γελοίο, καθώς δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους ,και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η δέσμευση.

Δεύτερον , είναι μεγάλη κοροϊδία τα προγράμματα ,γιατί παρουσιάζουν πως η ανεργία στην Ελλάδα έχει πέσει κατά ένα ποσοστό. Αυτό είναι κάτι προσωρινό και όχι μόνιμο ,γιατί μετά το πρόγραμμα τι; Όταν προσπαθείς να λύσεις ένα πρόβλημα ,με προσωρινές λύσεις, δεν το λύνεις ,αλλά “το κρύβεις κάτω από το χαλάκι “ .

Τέλος ,μεγαλύτερη ασυνέπεια σε πληρωμή δεν έχω ξαναδεί. Όπως είπα και στην αρχή είμαι σε πρόγραμμα από τέλη Ιουλίου, έχουμε Οκτώβριο και εγώ περιμένω την πληρωμή του Αυγούστου. Παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω πότε θα πληρώθω και οι απαντήσεις που έχω πάρει είναι “σήμερα ή αύριο “ , “ θα πληρωθείτε υπάρχει πρόβλημα με την τράπεζα “ .
Ας πούμε πως δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα για μένα ,δεδομένο ότι μένω με τους γονείς μου(κάτι που δεν αναιρεί το γεγονός πως έχω πάγια έξοδα ) ,αλλά υπάρχουν άτομα που με αυτά τα λεφτά ζουν. Δηλαδή αν έμενα μόνος μου και ο ιδιοκτήτης μου ζητάει το νοίκι για να μην μου κάνει έξωση εγώ τι θα του πω; “ Έχει θέμα η τράπεζα και δεν με πληρώνει ο ΟΑΕΔ? “ ή  “σήμερα – αύριο “ χωρίς να του το δώσω;”  Όταν δεν γνωρίζεις πότε θα μπουν λεφτά στο λογαριασμό σου δημιουργούνται ανασφάλειες ,άγχη και δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα.

Συνοψίζοντας ,θεωρώ σε γενικές γραμμές πως αυτά τα προγράμματα είναι μεγάλη απάτη. Αν τα λεγόμενα μου θεωρούνται υπερβολικά και μη αντικειμενικά ,έχω μιλήσει και με άλλα άτομα τα οποία είναι σε αντίστοιχα προγράμματα ,και μου έχουν πει τα ίδια. Οπότε η συμβουλη που έχω να δώσω μακριά από τα προγράμματα προεργασίας ΔΥΠΑ

Related posts

ΔΥΠΑ: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ : Ποιοι πάνε ταμείο σήμερα 29 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot GZ

Πληρωμές 27-29 Δεκεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ.

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment